All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Food preparation containing fresh hop and process for preparing thereof

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F13%3A%230000842" target="_blank" >RIV/60193697:_____/13:#0000842 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/00027022:_____/13:00000389 RIV/00027022:_____/13:00000497

  • Result on the web

    <a href="http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=1726243&lan=cs" target="_blank" >http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=1726243&lan=cs</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Potravinový přípravek s čerstvým chmelem a způsob jeho výroby

  • Original language description

    Potravinový přípravek s čerstvým chmelem, obsahující homogenát z čerstvého chmele ošetřený vysokým tlakem, obsahuje nosič ve formě hydrokoloidů. Dále obsahuje ochucující látky, vitamíny, minerální látky. Způsob výroby potravinového přípravku s čerstvým chmelem, se provádí tak, že homogenát čerstvého chmele ošetřený vysokým tlakem se přidává do rozpuštěné formy hydrokoloidů. Homogenát se po smíchání s hydrokoloidy ohřeje na teplotu 70 °C až teplotu varu směsi po dobu minimálně 10 sec a dále se směs chladí na licí teplotu a plní se do forem nebo za horka do spotřebního obalu. Homogenát, který byl ošetřen teplotou maximálně 121 °C, se smíchá s připraveným hydrokoloidem, směs se chladí na licí teplotu a plní do forem nebo se plní za horka do spotřebního obalu. Do připraveného hydrokoloidu se vmíchají ochucující látky, vitamíny a minerální látky.

  • Czech name

    Potravinový přípravek s čerstvým chmelem a způsob jeho výroby

  • Czech description

    Potravinový přípravek s čerstvým chmelem, obsahující homogenát z čerstvého chmele ošetřený vysokým tlakem, obsahuje nosič ve formě hydrokoloidů. Dále obsahuje ochucující látky, vitamíny, minerální látky. Způsob výroby potravinového přípravku s čerstvým chmelem, se provádí tak, že homogenát čerstvého chmele ošetřený vysokým tlakem se přidává do rozpuštěné formy hydrokoloidů. Homogenát se po smíchání s hydrokoloidy ohřeje na teplotu 70 °C až teplotu varu směsi po dobu minimálně 10 sec a dále se směs chladí na licí teplotu a plní se do forem nebo za horka do spotřebního obalu. Homogenát, který byl ošetřen teplotou maximálně 121 °C, se smíchá s připraveným hydrokoloidem, směs se chladí na licí teplotu a plní do forem nebo se plní za horka do spotřebního obalu. Do připraveného hydrokoloidu se vmíchají ochucující látky, vitamíny a minerální látky.

Classification

  • Type

    P - Patent

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QI101B090" target="_blank" >QI101B090: New processes of production of functional cereal and dairy foods and functional beverages with content of bioactive ingredients from selected vegetable and animal agricultural commodities and with probiotics and procedures for their quality estimation.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Patent/design ID

    304200

  • Publisher

    CZ001 -

  • Publisher name

    Industrial Property Office

  • Place of publication

    Prague

  • Publication country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Date of acceptance

    Nov 13, 2013

  • Owner name

    Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i., Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.,Fakultní Thomayerova nemocnice s poliklinikou, státní příspěvková organizace

  • Method of use

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence