A food preparation with fresh thyme and the method of its production
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F17%3A00000689" target="_blank" >RIV/00027022:_____/17:00000689 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/306/306521.pdf" target="_blank" >http://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/306/306521.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Potravinový přípravek s čerstvým tymiánem a způsob jeho výroby
Original language description
Potravinový přípravek s čerstvým tymiánem obsahuje vysokým tlakem ošetřený homogenát z čerstvého tymiánu, který obsahuje nosič ve formě hydrokoloidů nebo kandytu. Potravinový přípravek s čerstvým tymiánem dále obsahuje ochucující látky, ovocnou šťávu, vitamíny, minerální látky a tymiánové extrakty. Způsob výroby spočívá v tom, že se homogenát po smíchání s hydrokoloidy ohřeje na teplotu 60 °C až teplotu varu směsi po dobu minimálně 10 s a dále se směs chladí na licí teplotu a plní se do forem nebo za horka do spotřebního obalu. Nebo se homogenát smíchá s kandytem, svaří se a dále se zpracovává dle běžné výroby kandytu tj. tahá se, dělí se, tvaruje se a ponechává se vytvrdnout, volně nebo ve formě, před balením do spotřebního obalu.
Czech name
Potravinový přípravek s čerstvým tymiánem a způsob jeho výroby
Czech description
Potravinový přípravek s čerstvým tymiánem obsahuje vysokým tlakem ošetřený homogenát z čerstvého tymiánu, který obsahuje nosič ve formě hydrokoloidů nebo kandytu. Potravinový přípravek s čerstvým tymiánem dále obsahuje ochucující látky, ovocnou šťávu, vitamíny, minerální látky a tymiánové extrakty. Způsob výroby spočívá v tom, že se homogenát po smíchání s hydrokoloidy ohřeje na teplotu 60 °C až teplotu varu směsi po dobu minimálně 10 s a dále se směs chladí na licí teplotu a plní se do forem nebo za horka do spotřebního obalu. Nebo se homogenát smíchá s kandytem, svaří se a dále se zpracovává dle běžné výroby kandytu tj. tahá se, dělí se, tvaruje se a ponechává se vytvrdnout, volně nebo ve formě, před balením do spotřebního obalu.
Classification
Type
P - Patent
CEP classification
—
OECD FORD branch
40500 - Other agricultural sciences
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1510160" target="_blank" >QJ1510160: New technologies of the gaining of bioactive compounds from medicinal and aromatic plants as a sources of active substances of botanical pesticides and food supplements.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2017
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Patent/design ID
306521
Publisher
CZ001 -
Publisher name
Industrial Property Office
Place of publication
Prague
Publication country
CZ - CZECH REPUBLIC
Date of acceptance
Jan 11, 2017
Owner name
Výzkumný pstav potravinářský Praha, v.v.i. Ing. Pavel Cvrček, Lhota pod Libčany
Method of use
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence