All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

A food preparation with fresh thyme and the method of its production

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F17%3A00000689" target="_blank" >RIV/00027022:_____/17:00000689 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/306/306521.pdf" target="_blank" >http://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/306/306521.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Potravinový přípravek s čerstvým tymiánem a způsob jeho výroby

  • Original language description

    Potravinový přípravek s čerstvým tymiánem obsahuje vysokým tlakem ošetřený homogenát z čerstvého tymiánu, který obsahuje nosič ve formě hydrokoloidů nebo kandytu. Potravinový přípravek s čerstvým tymiánem dále obsahuje ochucující látky, ovocnou šťávu, vitamíny, minerální látky a tymiánové extrakty. Způsob výroby spočívá v tom, že se homogenát po smíchání s hydrokoloidy ohřeje na teplotu 60 °C až teplotu varu směsi po dobu minimálně 10 s a dále se směs chladí na licí teplotu a plní se do forem nebo za horka do spotřebního obalu. Nebo se homogenát smíchá s kandytem, svaří se a dále se zpracovává dle běžné výroby kandytu tj. tahá se, dělí se, tvaruje se a ponechává se vytvrdnout, volně nebo ve formě, před balením do spotřebního obalu.

  • Czech name

    Potravinový přípravek s čerstvým tymiánem a způsob jeho výroby

  • Czech description

    Potravinový přípravek s čerstvým tymiánem obsahuje vysokým tlakem ošetřený homogenát z čerstvého tymiánu, který obsahuje nosič ve formě hydrokoloidů nebo kandytu. Potravinový přípravek s čerstvým tymiánem dále obsahuje ochucující látky, ovocnou šťávu, vitamíny, minerální látky a tymiánové extrakty. Způsob výroby spočívá v tom, že se homogenát po smíchání s hydrokoloidy ohřeje na teplotu 60 °C až teplotu varu směsi po dobu minimálně 10 s a dále se směs chladí na licí teplotu a plní se do forem nebo za horka do spotřebního obalu. Nebo se homogenát smíchá s kandytem, svaří se a dále se zpracovává dle běžné výroby kandytu tj. tahá se, dělí se, tvaruje se a ponechává se vytvrdnout, volně nebo ve formě, před balením do spotřebního obalu.

Classification

  • Type

    P - Patent

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40500 - Other agricultural sciences

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1510160" target="_blank" >QJ1510160: New technologies of the gaining of bioactive compounds from medicinal and aromatic plants as a sources of active substances of botanical pesticides and food supplements.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Patent/design ID

    306521

  • Publisher

    CZ001 -

  • Publisher name

    Industrial Property Office

  • Place of publication

    Prague

  • Publication country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Date of acceptance

    Jan 11, 2017

  • Owner name

    Výzkumný pstav potravinářský Praha, v.v.i. Ing. Pavel Cvrček, Lhota pod Libčany

  • Method of use

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence