The debittered concentrate of amaranth proteins with increased amount of calcium and magnesium
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F14%3A00000503" target="_blank" >RIV/00027022:_____/14:00000503 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://spisy.upv.cz/Applications/2013/PPVCZ2013_0132A3.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/Applications/2013/PPVCZ2013_0132A3.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Odhořčený koncentrát amarantových bílkovin se zvýšeným obsahem vápníku a hořčíku a způsob jeho výroby
Original language description
Odhořčený koncentrát amarantových bílkovin se zvýšeným obsahem vápníku a hořčíku obsahuje 50 až 85 % hmotn. bílkovin, 0,2 až 3 % hmotn. vápníku či hořčíku v sušině v organické vazbě a je chuťově neutrální bez hořké či jiné pachutě. Vyrábí se tak, že k amarantové mouce odtučněné superkritickou extrakcí, obsahující alespoň 16,3 % hmotn. bílkovin, byla přidána horká pitná voda a chlorid sodný, do vzniklé suspenze byl za neustálého míchání přidáván hydroxid draselný, dokud se hodnota pH neustálila na 11, ateplota suspenze byla za stálého míchání udržována na 50 °C po dobu 30 minut, po ukončení extrakce byla suspenze odstředěna a sediment obsahující zejména vlákninu a zbytek škrobové frakce byl usušen pro další použití, přičemž získaný supernatant byl přečištěn oddělením pevných zbytků škrobové frakce a vlákniny odstředěním, kdy byl získán čirý přečištěný supernatant, z kterého byla odebrána část supernatantu, obsahujícího minimálně 10 % hmotn. sušiny, a přidáno k němu 0,5 až 30 % hmotn. v
Czech name
Odhořčený koncentrát amarantových bílkovin se zvýšeným obsahem vápníku a hořčíku a způsob jeho výroby
Czech description
Odhořčený koncentrát amarantových bílkovin se zvýšeným obsahem vápníku a hořčíku obsahuje 50 až 85 % hmotn. bílkovin, 0,2 až 3 % hmotn. vápníku či hořčíku v sušině v organické vazbě a je chuťově neutrální bez hořké či jiné pachutě. Vyrábí se tak, že k amarantové mouce odtučněné superkritickou extrakcí, obsahující alespoň 16,3 % hmotn. bílkovin, byla přidána horká pitná voda a chlorid sodný, do vzniklé suspenze byl za neustálého míchání přidáván hydroxid draselný, dokud se hodnota pH neustálila na 11, ateplota suspenze byla za stálého míchání udržována na 50 °C po dobu 30 minut, po ukončení extrakce byla suspenze odstředěna a sediment obsahující zejména vlákninu a zbytek škrobové frakce byl usušen pro další použití, přičemž získaný supernatant byl přečištěn oddělením pevných zbytků škrobové frakce a vlákniny odstředěním, kdy byl získán čirý přečištěný supernatant, z kterého byla odebrána část supernatantu, obsahujícího minimálně 10 % hmotn. sušiny, a přidáno k němu 0,5 až 30 % hmotn. v
Classification
Type
P - Patent
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Patent/design ID
304782
Publisher
CZ001 -
Publisher name
Industrial Property Office
Place of publication
Prague
Publication country
CZ - CZECH REPUBLIC
Date of acceptance
Sep 3, 2014
Owner name
Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
Method of use
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence