Method of cold bittering beer by hop acids
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F14%3A%230000985" target="_blank" >RIV/60193697:_____/14:#0000985 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/14864347:_____/14:#0000580
Result on the web
<a href="http://spisy.upv.cz/Patents/FullDocuments/304/304658.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/Patents/FullDocuments/304/304658.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Způsob hořčení piva beta kyselinami chmele za studena
Original language description
Způsob hořčení piva beta kyselinami chmele za studena spočívá v tom, že se nejprve připraví hořčicí látky z beta kyselin chmele tak, že se roztok obsahující 20 hmotn. dílů beta kyselin chmele a 60 až 120 hmotn. dílů ethanolu smísí se suspenzí obsahující100 hmotn. dílů inertního nosiče a 200 až 300 hmotn. dílů ethanolu. Pak se vzniklá směs zhomogenizuje, pak se z ní odpaří ethanol za tlaku 60 až 80 kPa a pak se nechá reagovat se vzdušným kyslíkem při teplotě -18 až 25 °C po dobu 20 až 200 hodin. Pak se8 až 13 hmotn. dílů hořčicích látek z beta kyselin chmele smísí s 500 hmont. díly piva. Vzniklá suspenze se promíchá, pak se přidá 50 000 hmotn. dílů piva a pak se ponechá při teplotě 1 až 3 °C po dobu 5 až 10 dnů.
Czech name
Způsob hořčení piva beta kyselinami chmele za studena
Czech description
Způsob hořčení piva beta kyselinami chmele za studena spočívá v tom, že se nejprve připraví hořčicí látky z beta kyselin chmele tak, že se roztok obsahující 20 hmotn. dílů beta kyselin chmele a 60 až 120 hmotn. dílů ethanolu smísí se suspenzí obsahující100 hmotn. dílů inertního nosiče a 200 až 300 hmotn. dílů ethanolu. Pak se vzniklá směs zhomogenizuje, pak se z ní odpaří ethanol za tlaku 60 až 80 kPa a pak se nechá reagovat se vzdušným kyslíkem při teplotě -18 až 25 °C po dobu 20 až 200 hodin. Pak se8 až 13 hmotn. dílů hořčicích látek z beta kyselin chmele smísí s 500 hmont. díly piva. Vzniklá suspenze se promíchá, pak se přidá 50 000 hmotn. dílů piva a pak se ponechá při teplotě 1 až 3 °C po dobu 5 až 10 dnů.
Classification
Type
P - Patent
CEP classification
CB - Analytical chemistry, separation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QI91B227" target="_blank" >QI91B227: Significance of hop beta acids for Czech beers</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Patent/design ID
304658
Publisher
CZ001 -
Publisher name
Industrial Property Office
Place of publication
Prague
Publication country
CZ - CZECH REPUBLIC
Date of acceptance
Jul 9, 2014
Owner name
Chmelařský institut s. r. o., Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a. s.
Method of use
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence