All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Functional sample of organic product based on wheat, barley and oat organic flour for home bread machine.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F15%3A%230000068" target="_blank" >RIV/00027022:_____/15:#0000068 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/25328859:_____/15:N0000008

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Funkční vzorek biovýrobku na bázi pšeničné, ječné a ovesné biomouky pro domácí pekárny.

  • Original language description

    Jedná se o výrobek na bázi pšeničné, ječné a ovesné mouky se zvýšeným obsahem beta-glukanů s technologickým postupem pro domácí pekárny o dávce 400-500 g. Výsledkem je nový originální výrobek se Beta-glukany (patří do hemicelulóz) a představují jak rozpustnou tak nerozpustnou složku potravní vlákniny. působí jako prebiotika pro střevní mikrofóru. Zároveň působí nespecifická imunomodulace díky zapojení mnoha různých imunitních cest jakými jsou aktivace makrofágů, stimulace T-buněk nebo zvýšení produkce protilátek.

  • Czech name

    Funkční vzorek biovýrobku na bázi pšeničné, ječné a ovesné biomouky pro domácí pekárny.

  • Czech description

    Jedná se o výrobek na bázi pšeničné, ječné a ovesné mouky se zvýšeným obsahem beta-glukanů s technologickým postupem pro domácí pekárny o dávce 400-500 g. Výsledkem je nový originální výrobek se Beta-glukany (patří do hemicelulóz) a představují jak rozpustnou tak nerozpustnou složku potravní vlákniny. působí jako prebiotika pro střevní mikrofóru. Zároveň působí nespecifická imunomodulace díky zapojení mnoha různých imunitních cest jakými jsou aktivace makrofágů, stimulace T-buněk nebo zvýšení produkce protilátek.

Classification

  • Type

    G<sub>funk</sub> - Functional sample

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1210257" target="_blank" >QJ1210257: Improvement of nutritional, dietetic and sensory properties of domestic, alternative and small-scale cereals and their mill products by technological processes with use of fermentative effect of lactic acid bacteria.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    VUPP FV-1

  • Numerical identification

  • Technical parameters

    Výrobek na bázi pšeničné, ječné a ovesné mouky se zvýšeným obsahem beta-glukanů s technologickým postupem pro domácí pekárny o dávce 400-500 g.

  • Economical parameters

    Předpokládané zvýšení produkce výrobků firmy Probio o 2 %

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    00027022

  • Owner name

    Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence

  • Licence fee requirement

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Web page