Functional sample of organic product based on wheat, barley and oat organic flour for home bread machine
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F15%3AN0000008" target="_blank" >RIV/25328859:_____/15:N0000008 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/00027022:_____/15:#0000068
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Funkční vzorek biovýrobku na bázi pšeničné, ječné a ovesné biomouky pro domácí pekárny
Original language description
Jedná se o výrobek na bázi pšeničné, ječné a ovesné mouky se zvýšeným obsahem beta-glukanů s technologickým postupem pro domácí pekárny o dávce 400-500 g. Výsledkem je nový originální výrobek se Beta-glukany (patří do hemicelulóz) a představují jak rozpustnou tak nerozpustnou složku potravní vlákniny. působí jako prebiotika pro střevní mikrofóru. Zároveň působí nespecifická imunomodulace díky zapojení mnoha různých imunitních cest jakými jsou aktivace makrofágů, stimulace T-buněk nebo zvýšení produkce protilátek.
Czech name
Funkční vzorek biovýrobku na bázi pšeničné, ječné a ovesné biomouky pro domácí pekárny
Czech description
Jedná se o výrobek na bázi pšeničné, ječné a ovesné mouky se zvýšeným obsahem beta-glukanů s technologickým postupem pro domácí pekárny o dávce 400-500 g. Výsledkem je nový originální výrobek se Beta-glukany (patří do hemicelulóz) a představují jak rozpustnou tak nerozpustnou složku potravní vlákniny. působí jako prebiotika pro střevní mikrofóru. Zároveň působí nespecifická imunomodulace díky zapojení mnoha různých imunitních cest jakými jsou aktivace makrofágů, stimulace T-buněk nebo zvýšení produkce protilátek.
Classification
Type
G<sub>funk</sub> - Functional sample
CEP classification
—
OECD FORD branch
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1210257" target="_blank" >QJ1210257: Improvement of nutritional, dietetic and sensory properties of domestic, alternative and small-scale cereals and their mill products by technological processes with use of fermentative effect of lactic acid bacteria.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
VUPP FV-1
Numerical identification
—
Technical parameters
Výrobek na bázi pšeničné, ječné a ovesné mouky se zvýšeným obsahem beta-glukanů s technologickým postupem pro domácí pekárny o dávce 400-500 g.
Economical parameters
Předpokládané zvýšení produkce výrobků firmy Probio o 2 %
Application category by cost
—
Owner IČO
00027022
Owner name
Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)
Licence fee requirement
—
Web page
—