What does mean the label "May contain traces of gluten"
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F16%3A00000597" target="_blank" >RIV/00027022:_____/16:00000597 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Co znamená označení „Může obsahovat stopy lepku“
Original language description
Cílem práce bylo stanovení obsahu lepku v potravinách, které jsou označeny preventivními značeními “může obsahovat stopy lepku”, “ může obsahovat stopy obilovin obsahujících lepek”, a jiným. Označení jsou pro spotřebitele s celiakií problematická, často diskutovaná a mohou významně zúžit výběr vhodných potravin. Bylo zjištěno, že z celkového počtu 91 vzorků splňuje 92% vzorků limit pro bezlepkové potraviny (<20 mg lepku/kg).
Czech name
Co znamená označení „Může obsahovat stopy lepku“
Czech description
Cílem práce bylo stanovení obsahu lepku v potravinách, které jsou označeny preventivními značeními “může obsahovat stopy lepku”, “ může obsahovat stopy obilovin obsahujících lepek”, a jiným. Označení jsou pro spotřebitele s celiakií problematická, často diskutovaná a mohou významně zúžit výběr vhodných potravin. Bylo zjištěno, že z celkového počtu 91 vzorků splňuje 92% vzorků limit pro bezlepkové potraviny (<20 mg lepku/kg).
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2016
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
2016
Issue of the periodical within the volume
4
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
86-89
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—