Ice cream and gluten - is there a cause for concern?
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F18%3AN0000030" target="_blank" >RIV/00027022:_____/18:N0000030 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-3-2018/" target="_blank" >http://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-3-2018/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Zmrzlina a lepek – je důvod k obavám?
Original language description
Cílem práce bylo stanovení obsahu lepku v souboru zmrzlin zakoupených na českém trhu s důrazem na výrobky s preventivním značením „může obsahovat lepek nebo stopy lepku“. Bylo zjištěno, že z celkového počtu 25 vzorků mražených krémů různého původu splňuje 96 % vzorků limit pro bezlepkové potraviny (méně než 20 mg lepku/kg).
Czech name
Zmrzlina a lepek – je důvod k obavám?
Czech description
Cílem práce bylo stanovení obsahu lepku v souboru zmrzlin zakoupených na českém trhu s důrazem na výrobky s preventivním značením „může obsahovat lepek nebo stopy lepku“. Bylo zjištěno, že z celkového počtu 25 vzorků mražených krémů různého původu splňuje 96 % vzorků limit pro bezlepkové potraviny (méně než 20 mg lepku/kg).
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
40500 - Other agricultural sciences
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2018
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
73
Issue of the periodical within the volume
3
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
61-63
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—