All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Evaluation of antioxidant activity and total polyphenol content in selected legumes

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F17%3A00000655" target="_blank" >RIV/00027022:_____/17:00000655 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60076658:12220/17:43896647

  • Result on the web

    <a href="http://www.vupt.cz/aktualni-poznatky/" target="_blank" >http://www.vupt.cz/aktualni-poznatky/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Hodnocení antioxidační aktivity a obsahu celkových polyfenolů ve vybraných luštěninách

  • Original language description

    Cílem této práce bylo u 20 vzorků vybraných luštěnin zakoupených na českém trhu zhodnotit antioxidační aktivitu a celkový obsah polyfenolů. Luštěniny jsou cenným zdrojem energie, bílkovin, vitaminů, minerálních látek, komplexních sacharidů, ale některé z nich jsou i dobrým zdrojem antioxidantů. Antioxidační aktivita byla stanovena pomocí metod DPPH a FRAP a celkové polyfenoly spektrofotometricky pomocí Folin-Ciocalteuova činidla. Nejvyšší antioxidační aktivita stanovená oběma metodami byla naměřena ve vzorku fazole barevné velké. Nejvyšší obsah celkových polyfenolů byl detekován ve vzorku sójových bobů černých.

  • Czech name

    Hodnocení antioxidační aktivity a obsahu celkových polyfenolů ve vybraných luštěninách

  • Czech description

    Cílem této práce bylo u 20 vzorků vybraných luštěnin zakoupených na českém trhu zhodnotit antioxidační aktivitu a celkový obsah polyfenolů. Luštěniny jsou cenným zdrojem energie, bílkovin, vitaminů, minerálních látek, komplexních sacharidů, ale některé z nich jsou i dobrým zdrojem antioxidantů. Antioxidační aktivita byla stanovena pomocí metod DPPH a FRAP a celkové polyfenoly spektrofotometricky pomocí Folin-Ciocalteuova činidla. Nejvyšší antioxidační aktivita stanovená oběma metodami byla naměřena ve vzorku fazole barevné velké. Nejvyšší obsah celkových polyfenolů byl detekován ve vzorku sójových bobů černých.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    30502 - Other medical science

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1610324" target="_blank" >QJ1610324: The study of traditional and new crops as sources antioxidants and other healthful nutrients and their use in food production.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    N

  • Issue of the periodical within the volume

    12

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    559-562

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database