Evaluation of antioxidant activity and total polyphenol content in selected legumes
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F17%3A00000655" target="_blank" >RIV/00027022:_____/17:00000655 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60076658:12220/17:43896647
Result on the web
<a href="http://www.vupt.cz/aktualni-poznatky/" target="_blank" >http://www.vupt.cz/aktualni-poznatky/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Hodnocení antioxidační aktivity a obsahu celkových polyfenolů ve vybraných luštěninách
Original language description
Cílem této práce bylo u 20 vzorků vybraných luštěnin zakoupených na českém trhu zhodnotit antioxidační aktivitu a celkový obsah polyfenolů. Luštěniny jsou cenným zdrojem energie, bílkovin, vitaminů, minerálních látek, komplexních sacharidů, ale některé z nich jsou i dobrým zdrojem antioxidantů. Antioxidační aktivita byla stanovena pomocí metod DPPH a FRAP a celkové polyfenoly spektrofotometricky pomocí Folin-Ciocalteuova činidla. Nejvyšší antioxidační aktivita stanovená oběma metodami byla naměřena ve vzorku fazole barevné velké. Nejvyšší obsah celkových polyfenolů byl detekován ve vzorku sójových bobů černých.
Czech name
Hodnocení antioxidační aktivity a obsahu celkových polyfenolů ve vybraných luštěninách
Czech description
Cílem této práce bylo u 20 vzorků vybraných luštěnin zakoupených na českém trhu zhodnotit antioxidační aktivitu a celkový obsah polyfenolů. Luštěniny jsou cenným zdrojem energie, bílkovin, vitaminů, minerálních látek, komplexních sacharidů, ale některé z nich jsou i dobrým zdrojem antioxidantů. Antioxidační aktivita byla stanovena pomocí metod DPPH a FRAP a celkové polyfenoly spektrofotometricky pomocí Folin-Ciocalteuova činidla. Nejvyšší antioxidační aktivita stanovená oběma metodami byla naměřena ve vzorku fazole barevné velké. Nejvyšší obsah celkových polyfenolů byl detekován ve vzorku sójových bobů černých.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
30502 - Other medical science
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1610324" target="_blank" >QJ1610324: The study of traditional and new crops as sources antioxidants and other healthful nutrients and their use in food production.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2017
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Úroda
ISSN
0139-6013
e-ISSN
—
Volume of the periodical
N
Issue of the periodical within the volume
12
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
559-562
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—