Use of brewery drought in the food industry
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F18%3AN0000060" target="_blank" >RIV/00027022:_____/18:N0000060 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://www.agral.cz/nasepublikace/potravinarskarevue/tabid/619/language/cs-cz/default.aspx" target="_blank" >http://www.agral.cz/nasepublikace/potravinarskarevue/tabid/619/language/cs-cz/default.aspx</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Využití pivovarského mláta v potravinářství
Original language description
V současnosti se převážně nakládá s mlátem jako s odpadem. Mláto však obsahuje velké množství cenných prvků jako například vápník, fosfor, sodík, draslík, hořčík, měď, mangan, zinek, jod, selen. Nutriční obsah mláta je pak: proteiny 240 g/kg, tuky 76,14 g/kg, popeloviny 41,70 g/kg, vláknina 193,50 g/kg, redukující cukry jako sacharóza 13,70 g/kg, škroby 64,90 g/kg. Proto je velmi výhodné využít mláta jako druhotné suroviny pro výrobu potravin, které by měly i vyšší přidanou hodnotou a které by splnily požadavek nízkých energetických nákladů na výrobu.
Czech name
Využití pivovarského mláta v potravinářství
Czech description
V současnosti se převážně nakládá s mlátem jako s odpadem. Mláto však obsahuje velké množství cenných prvků jako například vápník, fosfor, sodík, draslík, hořčík, měď, mangan, zinek, jod, selen. Nutriční obsah mláta je pak: proteiny 240 g/kg, tuky 76,14 g/kg, popeloviny 41,70 g/kg, vláknina 193,50 g/kg, redukující cukry jako sacharóza 13,70 g/kg, škroby 64,90 g/kg. Proto je velmi výhodné využít mláta jako druhotné suroviny pro výrobu potravin, které by měly i vyšší přidanou hodnotou a které by splnily požadavek nízkých energetických nákladů na výrobu.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
40500 - Other agricultural sciences
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2018
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů