All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Use of brewery drought in the food industry

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F18%3AN0000060" target="_blank" >RIV/00027022:_____/18:N0000060 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.agral.cz/nasepublikace/potravinarskarevue/tabid/619/language/cs-cz/default.aspx" target="_blank" >http://www.agral.cz/nasepublikace/potravinarskarevue/tabid/619/language/cs-cz/default.aspx</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Využití pivovarského mláta v potravinářství

  • Original language description

    V současnosti se převážně nakládá s mlátem jako s odpadem. Mláto však obsahuje velké množství cenných prvků jako například vápník, fosfor, sodík, draslík, hořčík, měď, mangan, zinek, jod, selen. Nutriční obsah mláta je pak: proteiny 240 g/kg, tuky 76,14 g/kg, popeloviny 41,70 g/kg, vláknina 193,50 g/kg, redukující cukry jako sacharóza 13,70 g/kg, škroby 64,90 g/kg. Proto je velmi výhodné využít mláta jako druhotné suroviny pro výrobu potravin, které by měly i vyšší přidanou hodnotou a které by splnily požadavek nízkých energetických nákladů na výrobu.

  • Czech name

    Využití pivovarského mláta v potravinářství

  • Czech description

    V současnosti se převážně nakládá s mlátem jako s odpadem. Mláto však obsahuje velké množství cenných prvků jako například vápník, fosfor, sodík, draslík, hořčík, měď, mangan, zinek, jod, selen. Nutriční obsah mláta je pak: proteiny 240 g/kg, tuky 76,14 g/kg, popeloviny 41,70 g/kg, vláknina 193,50 g/kg, redukující cukry jako sacharóza 13,70 g/kg, škroby 64,90 g/kg. Proto je velmi výhodné využít mláta jako druhotné suroviny pro výrobu potravin, které by měly i vyšší přidanou hodnotou a které by splnily požadavek nízkých energetických nákladů na výrobu.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40500 - Other agricultural sciences

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů