All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Gluten content in syrups as alternative sweeteners

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F18%3AN0000061" target="_blank" >RIV/00027022:_____/18:N0000061 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.czechfoodchem.cz/" target="_blank" >http://www.czechfoodchem.cz/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Obsah lepku v sirupech jako alternativních sladidlech.

  • Original language description

    V poslední době se projevuje v rámci reformulací potravin tendence nahrazovat přidané cukry v potravinách jinými typy sladidel. Také v maloobchodní nabídce se vedle náhradních nízkoenergetických sladidel objevila řada sirupů na bázi cereálií, ovoce nebo zahuštěných rostlinných šťáv. Tyto výrobky vyhledávají zejména stoupenci zdravé výživy, z nichž mnozí omezují příjem lepku. Jako zdravější alternativu rafinovaného cukru zařazují tyto výrobky i pacienti s celiakií nebo jinou nesnášenlivostí lepku. Zaměřili jsme se proto na obsah zbytkového lepku v sirupech jako náhradních sladidlech a ve výrobcích, které škrobové, glukózové nebo glukózo -fruktózové sirupy obsahují.

  • Czech name

    Obsah lepku v sirupech jako alternativních sladidlech.

  • Czech description

    V poslední době se projevuje v rámci reformulací potravin tendence nahrazovat přidané cukry v potravinách jinými typy sladidel. Také v maloobchodní nabídce se vedle náhradních nízkoenergetických sladidel objevila řada sirupů na bázi cereálií, ovoce nebo zahuštěných rostlinných šťáv. Tyto výrobky vyhledávají zejména stoupenci zdravé výživy, z nichž mnozí omezují příjem lepku. Jako zdravější alternativu rafinovaného cukru zařazují tyto výrobky i pacienti s celiakií nebo jinou nesnášenlivostí lepku. Zaměřili jsme se proto na obsah zbytkového lepku v sirupech jako náhradních sladidlech a ve výrobcích, které škrobové, glukózové nebo glukózo -fruktózové sirupy obsahují.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40500 - Other agricultural sciences

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů