All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Nut creams with Astragalus

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F19%3AN0000017" target="_blank" >RIV/00027022:_____/19:N0000017 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Ořechové krémy s kozincem blanitým

  • Original language description

    Funkční vzorky ořechových krémů s obsahem kozince blanitého byly připraveny z mletých nesolených ořechů nebo arašídů nepražených i pražených, tukové složky, cukru nebo soli a ochucujících složek. Pro přípravu odlehčeného krému s nižším obsahem tuku byly použity vařené batáty. Sušený kořen kozince byl přidán ve formě komerčně dostupného prášku (firma Salvia Paradise). Ochucujícími složkami krémů jsou homogenáty čerstvých bylin, ochucené oleje, sušené byliny, kakao, karob, mléko a další suroviny. Jako emulgátor byl využit lecitin. Výsledné krémy obsahují nejen účinné látky z kozince blanitého, ale i látky s antioxidačním působením typu polyfenolických látek, vitamin E, vysoký podíl bílkovin a vlákniny a tuky s obsahem nenasycených mastných kyselin.

  • Czech name

    Ořechové krémy s kozincem blanitým

  • Czech description

    Funkční vzorky ořechových krémů s obsahem kozince blanitého byly připraveny z mletých nesolených ořechů nebo arašídů nepražených i pražených, tukové složky, cukru nebo soli a ochucujících složek. Pro přípravu odlehčeného krému s nižším obsahem tuku byly použity vařené batáty. Sušený kořen kozince byl přidán ve formě komerčně dostupného prášku (firma Salvia Paradise). Ochucujícími složkami krémů jsou homogenáty čerstvých bylin, ochucené oleje, sušené byliny, kakao, karob, mléko a další suroviny. Jako emulgátor byl využit lecitin. Výsledné krémy obsahují nejen účinné látky z kozince blanitého, ale i látky s antioxidačním působením typu polyfenolických látek, vitamin E, vysoký podíl bílkovin a vlákniny a tuky s obsahem nenasycených mastných kyselin.

Classification

  • Type

    G<sub>funk</sub> - Functional sample

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QK1910103" target="_blank" >QK1910103: Czech Herbs for New Foods Promoting Population Health</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    Gfunk -VÚPP-1910103-2

  • Numerical identification

    Gfunk -VÚPP-1910103-2

  • Technical parameters

    Ověřená receptura

  • Economical parameters

    Možno nabídnout zákazníkovi

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    00027022

  • Owner name

    Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    O - Doposud nevyužívaný výsledek

  • Licence fee requirement

  • Web page