Nut creams with Astragalus
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F19%3AN0000017" target="_blank" >RIV/00027022:_____/19:N0000017 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Ořechové krémy s kozincem blanitým
Original language description
Funkční vzorky ořechových krémů s obsahem kozince blanitého byly připraveny z mletých nesolených ořechů nebo arašídů nepražených i pražených, tukové složky, cukru nebo soli a ochucujících složek. Pro přípravu odlehčeného krému s nižším obsahem tuku byly použity vařené batáty. Sušený kořen kozince byl přidán ve formě komerčně dostupného prášku (firma Salvia Paradise). Ochucujícími složkami krémů jsou homogenáty čerstvých bylin, ochucené oleje, sušené byliny, kakao, karob, mléko a další suroviny. Jako emulgátor byl využit lecitin. Výsledné krémy obsahují nejen účinné látky z kozince blanitého, ale i látky s antioxidačním působením typu polyfenolických látek, vitamin E, vysoký podíl bílkovin a vlákniny a tuky s obsahem nenasycených mastných kyselin.
Czech name
Ořechové krémy s kozincem blanitým
Czech description
Funkční vzorky ořechových krémů s obsahem kozince blanitého byly připraveny z mletých nesolených ořechů nebo arašídů nepražených i pražených, tukové složky, cukru nebo soli a ochucujících složek. Pro přípravu odlehčeného krému s nižším obsahem tuku byly použity vařené batáty. Sušený kořen kozince byl přidán ve formě komerčně dostupného prášku (firma Salvia Paradise). Ochucujícími složkami krémů jsou homogenáty čerstvých bylin, ochucené oleje, sušené byliny, kakao, karob, mléko a další suroviny. Jako emulgátor byl využit lecitin. Výsledné krémy obsahují nejen účinné látky z kozince blanitého, ale i látky s antioxidačním působením typu polyfenolických látek, vitamin E, vysoký podíl bílkovin a vlákniny a tuky s obsahem nenasycených mastných kyselin.
Classification
Type
G<sub>funk</sub> - Functional sample
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QK1910103" target="_blank" >QK1910103: Czech Herbs for New Foods Promoting Population Health</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
Gfunk -VÚPP-1910103-2
Numerical identification
Gfunk -VÚPP-1910103-2
Technical parameters
Ověřená receptura
Economical parameters
Možno nabídnout zákazníkovi
Application category by cost
—
Owner IČO
00027022
Owner name
Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
O - Doposud nevyužívaný výsledek
Licence fee requirement
—
Web page
—