All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The addition of Astragalus membranaceus into the foods.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F20%3A905" target="_blank" >RIV/00027022:_____/20:905 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://www.uroda.cz/casopis/12-2019/" target="_blank" >https://www.uroda.cz/casopis/12-2019/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Aplikace kozince blanitého (Astragalus membranaceus) do potravin

  • Original language description

    Kozinec blanitý (Astragalus membranaceus) je tradiční bylina v asijské medicíně a je mu přiznávána řada ochranných účinků na lidský organismus. Do potravin byl přidáván sušený kořen kozince jako jemně mletý prášek nebo byl z kořene připraven odvar. Byly připraveny ovocné přesnídávky s cereální složkou a ořechové krémy s přídavkem kozince, z odvaru pak sirupy ochucené ovocem nebo bylinami. Bylo provedeno senzorické hodnocení vzorků s kozincem a bylo stanoveno nutriční složení ořechových krémů. Výsledky senzorického hodnocení byly pro všechny vzorky příznivé, za optimální přídavek práškového kořene ve formě jemně mleté považujeme dávku 0,7 – 0,8 %.

  • Czech name

    Aplikace kozince blanitého (Astragalus membranaceus) do potravin

  • Czech description

    Kozinec blanitý (Astragalus membranaceus) je tradiční bylina v asijské medicíně a je mu přiznávána řada ochranných účinků na lidský organismus. Do potravin byl přidáván sušený kořen kozince jako jemně mletý prášek nebo byl z kořene připraven odvar. Byly připraveny ovocné přesnídávky s cereální složkou a ořechové krémy s přídavkem kozince, z odvaru pak sirupy ochucené ovocem nebo bylinami. Bylo provedeno senzorické hodnocení vzorků s kozincem a bylo stanoveno nutriční složení ořechových krémů. Výsledky senzorického hodnocení byly pro všechny vzorky příznivé, za optimální přídavek práškového kořene ve formě jemně mleté považujeme dávku 0,7 – 0,8 %.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

    Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    67

  • Issue of the periodical within the volume

    12

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    475-480

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database