The addition of Astragalus membranaceus into the foods.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F20%3A905" target="_blank" >RIV/00027022:_____/20:905 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://www.uroda.cz/casopis/12-2019/" target="_blank" >https://www.uroda.cz/casopis/12-2019/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Aplikace kozince blanitého (Astragalus membranaceus) do potravin
Original language description
Kozinec blanitý (Astragalus membranaceus) je tradiční bylina v asijské medicíně a je mu přiznávána řada ochranných účinků na lidský organismus. Do potravin byl přidáván sušený kořen kozince jako jemně mletý prášek nebo byl z kořene připraven odvar. Byly připraveny ovocné přesnídávky s cereální složkou a ořechové krémy s přídavkem kozince, z odvaru pak sirupy ochucené ovocem nebo bylinami. Bylo provedeno senzorické hodnocení vzorků s kozincem a bylo stanoveno nutriční složení ořechových krémů. Výsledky senzorického hodnocení byly pro všechny vzorky příznivé, za optimální přídavek práškového kořene ve formě jemně mleté považujeme dávku 0,7 – 0,8 %.
Czech name
Aplikace kozince blanitého (Astragalus membranaceus) do potravin
Czech description
Kozinec blanitý (Astragalus membranaceus) je tradiční bylina v asijské medicíně a je mu přiznávána řada ochranných účinků na lidský organismus. Do potravin byl přidáván sušený kořen kozince jako jemně mletý prášek nebo byl z kořene připraven odvar. Byly připraveny ovocné přesnídávky s cereální složkou a ořechové krémy s přídavkem kozince, z odvaru pak sirupy ochucené ovocem nebo bylinami. Bylo provedeno senzorické hodnocení vzorků s kozincem a bylo stanoveno nutriční složení ořechových krémů. Výsledky senzorického hodnocení byly pro všechny vzorky příznivé, za optimální přídavek práškového kořene ve formě jemně mleté považujeme dávku 0,7 – 0,8 %.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Úroda
ISSN
0139-6013
e-ISSN
—
Volume of the periodical
67
Issue of the periodical within the volume
12
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
6
Pages from-to
475-480
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—