Syrup with Astragalus for direct consumption and beverages preparation
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F21%3A1068" target="_blank" >RIV/00027022:_____/21:1068 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Sirup s kozincem blanitým na přímou konzumaci a na přípravu nápojů
Original language description
Byla navržena receptura bylinného sirupu z kořene kozince blanitého, kdy je bylinný odvar ochucen přídavkem ovoce, ovocné šťávy nebo koncentrátu ovocné šťávy nebo 30 přídavkem dalších bylin. Sirup dále obsahuje cukr, cukerný sirup nebo jiné sladidlo, kyselinu citrónovou nebo kyselinu askorbovou a v případě potřeby konzervační látky sorban draselný a/nebo benzoan sodný. Takto navržená receptura má výhodu v tom, že je sirup možno konzumovat přímo jako doplněk stravy nebo ho naředit na chuťově přijatelný nápoj. Ovoce nebo další byliny přinášejí do sirupu další látky se zdravotně protektivním účinkem, jako jsou 35 polyfenolické látky a rostlinná barviva s antioxidačním účinkem
Czech name
Sirup s kozincem blanitým na přímou konzumaci a na přípravu nápojů
Czech description
Byla navržena receptura bylinného sirupu z kořene kozince blanitého, kdy je bylinný odvar ochucen přídavkem ovoce, ovocné šťávy nebo koncentrátu ovocné šťávy nebo 30 přídavkem dalších bylin. Sirup dále obsahuje cukr, cukerný sirup nebo jiné sladidlo, kyselinu citrónovou nebo kyselinu askorbovou a v případě potřeby konzervační látky sorban draselný a/nebo benzoan sodný. Takto navržená receptura má výhodu v tom, že je sirup možno konzumovat přímo jako doplněk stravy nebo ho naředit na chuťově přijatelný nápoj. Ovoce nebo další byliny přinášejí do sirupu další látky se zdravotně protektivním účinkem, jako jsou 35 polyfenolické látky a rostlinná barviva s antioxidačním účinkem
Classification
Type
F<sub>uzit</sub> - Utility model
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QK1910103" target="_blank" >QK1910103: Czech Herbs for New Foods Promoting Population Health</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2020
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Patent/design ID
34260
Publisher
CZ001 -
Publisher name
Industrial Property Office
Place of publication
Prague
Publication country
CZ - CZECH REPUBLIC
Date of acceptance
—
Owner name
VÚPP
Method of use
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Usage type
P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence