Bakery product enriched with whey proteins
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F20%3A893" target="_blank" >RIV/00027022:_____/20:893 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://www.mlekarskelisty.cz/archiv/rok-2019.html" target="_blank" >http://www.mlekarskelisty.cz/archiv/rok-2019.html</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Pekařský výrobek obohacený syrovátkovými bílkovinami
Original language description
Cílem této práce bylo sledování vlivu přídavku syrovátkového koncentrátu bílkovin (WPC) na fyzikální, chemické a senzorické charakteristiky chleba. Na základě výsledků senzorické analýzy byla v pilotním pokusu stanovena maximální výše náhrady pšeničné mouky syrovátkovým koncentrátem bílkovin při zachování velmi dobrých kvalitativních vlastností pekařského výrobku. Chléb, u kterého byla z 20 % nahrazena pšeničná mouka WPC, byl hodnocen jako výrobek s velmi dobrou senzorickou a nutriční jakostí a texturou srovnatelnou s kontrolním vzorkem. Ovšem v porovnání s kontrolním vzorkem měl tento speciální chléb o 3,5 % menší měrný objem a významně se lišil zejména v parametrech barvy střídy.
Czech name
Pekařský výrobek obohacený syrovátkovými bílkovinami
Czech description
Cílem této práce bylo sledování vlivu přídavku syrovátkového koncentrátu bílkovin (WPC) na fyzikální, chemické a senzorické charakteristiky chleba. Na základě výsledků senzorické analýzy byla v pilotním pokusu stanovena maximální výše náhrady pšeničné mouky syrovátkovým koncentrátem bílkovin při zachování velmi dobrých kvalitativních vlastností pekařského výrobku. Chléb, u kterého byla z 20 % nahrazena pšeničná mouka WPC, byl hodnocen jako výrobek s velmi dobrou senzorickou a nutriční jakostí a texturou srovnatelnou s kontrolním vzorkem. Ovšem v porovnání s kontrolním vzorkem měl tento speciální chléb o 3,5 % menší měrný objem a významně se lišil zejména v parametrech barvy střídy.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
<a href="/en/project/LM2018100" target="_blank" >LM2018100: Infrastructure for Promoting Metrology in Food and Nutrition in the Czech Republic</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Mlékařské listy
ISSN
1212-950X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
30
Issue of the periodical within the volume
5
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
1-4
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—