All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Bakery product enriched with whey proteins

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F20%3A893" target="_blank" >RIV/00027022:_____/20:893 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.mlekarskelisty.cz/archiv/rok-2019.html" target="_blank" >http://www.mlekarskelisty.cz/archiv/rok-2019.html</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Pekařský výrobek obohacený syrovátkovými bílkovinami

  • Original language description

    Cílem této práce bylo sledování vlivu přídavku syrovátkového koncentrátu bílkovin (WPC) na fyzikální, chemické a senzorické charakteristiky chleba. Na základě výsledků senzorické analýzy byla v pilotním pokusu stanovena maximální výše náhrady pšeničné mouky syrovátkovým koncentrátem bílkovin při zachování velmi dobrých kvalitativních vlastností pekařského výrobku. Chléb, u kterého byla z 20 % nahrazena pšeničná mouka WPC, byl hodnocen jako výrobek s velmi dobrou senzorickou a nutriční jakostí a texturou srovnatelnou s kontrolním vzorkem. Ovšem v porovnání s kontrolním vzorkem měl tento speciální chléb o 3,5 % menší měrný objem a významně se lišil zejména v parametrech barvy střídy.

  • Czech name

    Pekařský výrobek obohacený syrovátkovými bílkovinami

  • Czech description

    Cílem této práce bylo sledování vlivu přídavku syrovátkového koncentrátu bílkovin (WPC) na fyzikální, chemické a senzorické charakteristiky chleba. Na základě výsledků senzorické analýzy byla v pilotním pokusu stanovena maximální výše náhrady pšeničné mouky syrovátkovým koncentrátem bílkovin při zachování velmi dobrých kvalitativních vlastností pekařského výrobku. Chléb, u kterého byla z 20 % nahrazena pšeničná mouka WPC, byl hodnocen jako výrobek s velmi dobrou senzorickou a nutriční jakostí a texturou srovnatelnou s kontrolním vzorkem. Ovšem v porovnání s kontrolním vzorkem měl tento speciální chléb o 3,5 % menší měrný objem a významně se lišil zejména v parametrech barvy střídy.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/LM2018100" target="_blank" >LM2018100: Infrastructure for Promoting Metrology in Food and Nutrition in the Czech Republic</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Mlékařské listy

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    30

  • Issue of the periodical within the volume

    5

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    1-4

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database