Spices as a natural source of antioxidants
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F20%3A894" target="_blank" >RIV/00027022:_____/20:894 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://www.uroda.cz/casopis/12-2019/" target="_blank" >https://www.uroda.cz/casopis/12-2019/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Koření jako zdroj antioxidantů
Original language description
Cílem této práce bylo u 28 vzorků koření používaného v běžné české kulinářské praxi provést screeningová měření antioxidační aktivity. Vedle ovoce a zeleniny je koření bohatým zdrojem antioxidantů. Nejvyšší antioxidační aktivita ve sledovaném souboru koření byla naměřena ve vzorku oregana. Vysoké hodnoty byly nalezeny i ve vzorcích nového koření, majoránky, rozmarýnu, saturejky, bobkového listu, tymiánu a bazalky. Pro své organoleptické a konzervační vlastnosti a obsah biologicky aktivních látek hraje koření v potravinářství velmi důležitou roli.
Czech name
Koření jako zdroj antioxidantů
Czech description
Cílem této práce bylo u 28 vzorků koření používaného v běžné české kulinářské praxi provést screeningová měření antioxidační aktivity. Vedle ovoce a zeleniny je koření bohatým zdrojem antioxidantů. Nejvyšší antioxidační aktivita ve sledovaném souboru koření byla naměřena ve vzorku oregana. Vysoké hodnoty byly nalezeny i ve vzorcích nového koření, majoránky, rozmarýnu, saturejky, bobkového listu, tymiánu a bazalky. Pro své organoleptické a konzervační vlastnosti a obsah biologicky aktivních látek hraje koření v potravinářství velmi důležitou roli.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
<a href="/en/project/LM2018100" target="_blank" >LM2018100: Infrastructure for Promoting Metrology in Food and Nutrition in the Czech Republic</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Úroda
ISSN
0139-6013
e-ISSN
—
Volume of the periodical
67
Issue of the periodical within the volume
12
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
1-5
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—