All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Spices as a natural source of antioxidants

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F20%3A894" target="_blank" >RIV/00027022:_____/20:894 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://www.uroda.cz/casopis/12-2019/" target="_blank" >https://www.uroda.cz/casopis/12-2019/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Koření jako zdroj antioxidantů

  • Original language description

    Cílem této práce bylo u 28 vzorků koření používaného v běžné české kulinářské praxi provést screeningová měření antioxidační aktivity. Vedle ovoce a zeleniny je koření bohatým zdrojem antioxidantů. Nejvyšší antioxidační aktivita ve sledovaném souboru koření byla naměřena ve vzorku oregana. Vysoké hodnoty byly nalezeny i ve vzorcích nového koření, majoránky, rozmarýnu, saturejky, bobkového listu, tymiánu a bazalky. Pro své organoleptické a konzervační vlastnosti a obsah biologicky aktivních látek hraje koření v potravinářství velmi důležitou roli.

  • Czech name

    Koření jako zdroj antioxidantů

  • Czech description

    Cílem této práce bylo u 28 vzorků koření používaného v běžné české kulinářské praxi provést screeningová měření antioxidační aktivity. Vedle ovoce a zeleniny je koření bohatým zdrojem antioxidantů. Nejvyšší antioxidační aktivita ve sledovaném souboru koření byla naměřena ve vzorku oregana. Vysoké hodnoty byly nalezeny i ve vzorcích nového koření, majoránky, rozmarýnu, saturejky, bobkového listu, tymiánu a bazalky. Pro své organoleptické a konzervační vlastnosti a obsah biologicky aktivních látek hraje koření v potravinářství velmi důležitou roli.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/LM2018100" target="_blank" >LM2018100: Infrastructure for Promoting Metrology in Food and Nutrition in the Czech Republic</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    67

  • Issue of the periodical within the volume

    12

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    1-5

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database