All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Analytical methods for evaluation of effectiveness of antioxidants at various types of spices

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024346" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024346 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Analytické metody hodnocení účinnosti antioxidantů ve vybraných druzích koření

  • Original language description

    Sledováním antioxidační aktivity vybraných druhů čerstvých vzorků koření čeledi Lamiaceae pomocí třech metod byly zjištěny statisticky průkazné rozdíly mezi hodnotami obsahu celkových fenolů v závislosti na druhu koření. Porovnáním stejných rostlin pěstovaných ve skleníku a na poli byly zjištěny statisticky průkazné rozdíly ve všech sledovaných hodnotách. Silná korelační závislost byla zjištěna mezi hodnotami celkové antioxidační aktivity stanovenými metodou DPPH a Schaalovým testem. Všechny posuzovanévzorky vykazovaly významnou inhibiční aktivitu u autoxidace sádla jako reálného tukového materiálu.

  • Czech name

    Analytické metody hodnocení účinnosti antioxidantů ve vybraných druzích koření

  • Czech description

    Sledováním antioxidační aktivity vybraných druhů čerstvých vzorků koření čeledi Lamiaceae pomocí třech metod byly zjištěny statisticky průkazné rozdíly mezi hodnotami obsahu celkových fenolů v závislosti na druhu koření. Porovnáním stejných rostlin pěstovaných ve skleníku a na poli byly zjištěny statisticky průkazné rozdíly ve všech sledovaných hodnotách. Silná korelační závislost byla zjištěna mezi hodnotami celkové antioxidační aktivity stanovenými metodou DPPH a Schaalovým testem. Všechny posuzovanévzorky vykazovaly významnou inhibiční aktivitu u autoxidace sádla jako reálného tukového materiálu.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Chemické listy

  • ISSN

    0009-2770

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    104

  • Issue of the periodical within the volume

    16

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database