All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Gluten content in oat products on the Czech market.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F20%3A904" target="_blank" >RIV/00027022:_____/20:904 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://www.agriculturejournals.cz/web/cjfs.htm?type=article&id=114_2018-CJFS" target="_blank" >https://www.agriculturejournals.cz/web/cjfs.htm?type=article&id=114_2018-CJFS</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.17221/114/2018-CJFS" target="_blank" >10.17221/114/2018-CJFS</a>

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Gluten content in oat products on the Czech market.

  • Original language description

    byl sledován obsah lepku na trhu v České republice. Na stanovení lepku byl použit ELISA kit Ridascreen gliadin založený na R5 protilátce. Bylo testováno 41 vzorků ovesných výrobků, z toho 21 vzorků ovesných vloček. Pouze 6 vzorků bylo značeno jako vzorky bezlepkové a tyto vzorky splnily požadavky na bezlepkové výrobky. celkem 29 vzorků obsahovalo více než 20 mg/kg lepku, z toho bylo 15 vzorků ovesných vloček. To znamená, že 71 % ovesných výrobků bylo kontaminováno cereálií toxickou pro osoby s celiakií. Ukázalo se, že většina ovesných výrobků na českém trhu není bezpečná pro osoby s intolerancí lepku.

  • Czech name

    Gluten content in oat products on the Czech market.

  • Czech description

    byl sledován obsah lepku na trhu v České republice. Na stanovení lepku byl použit ELISA kit Ridascreen gliadin založený na R5 protilátce. Bylo testováno 41 vzorků ovesných výrobků, z toho 21 vzorků ovesných vloček. Pouze 6 vzorků bylo značeno jako vzorky bezlepkové a tyto vzorky splnily požadavky na bezlepkové výrobky. celkem 29 vzorků obsahovalo více než 20 mg/kg lepku, z toho bylo 15 vzorků ovesných vloček. To znamená, že 71 % ovesných výrobků bylo kontaminováno cereálií toxickou pro osoby s celiakií. Ukázalo se, že většina ovesných výrobků na českém trhu není bezpečná pro osoby s intolerancí lepku.

Classification

  • Type

    J<sub>imp</sub> - Article in a specialist periodical, which is included in the Web of Science database

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    10406 - Analytical chemistry

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/LM2018100" target="_blank" >LM2018100: Infrastructure for Promoting Metrology in Food and Nutrition in the Czech Republic</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Czech Journal of Food Sciences

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    37

  • Issue of the periodical within the volume

    5

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    345-350

  • UT code for WoS article

    000493786100007

  • EID of the result in the Scopus database