Method for DNA isolation from fish and fish products
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F20%3AN0000007" target="_blank" >RIV/00027022:_____/20:N0000007 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Metodika izolace DNA z ryb a rybích výrobků
Original language description
Ryby se řadí mezi nejčastěji falšované komodity. Metody založené na analýze DNA umožňují kontrolu rybích druhů a jejich zastoupení ve výrobcích. Zisk kvalitní DNA pro analýzu může být problém především u tepelně či chemicky opracovaných výrobků, které často obsahují inhibitory izolace či následné analýzy. Proto byla vyvinuta, optimalizována a následně ověřena metodika izolace DNA z ryb a rybích výrobků s využitím CTAB, která umožňuje extrakci DNA z širokého spektra vzorků. Pracovní postup byl vyhotoven jako výstup projektu NAZV QK1910231-V3.
Czech name
Metodika izolace DNA z ryb a rybích výrobků
Czech description
—
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QK1910231" target="_blank" >QK1910231: New approaches for the proof of fish meat adulteration using genomic DNA</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2020
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů