All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Fruit syrup preserved by plant aromatic substances

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F21%3A1099" target="_blank" >RIV/00027022:_____/21:1099 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/00027006:_____/20:10142080

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Ovocný sirup konzervovaný rostlinnými aromatickými látkami

  • Original language description

    Byl vytvořen vzorek bylinného sirupu, který obsahuje jako konzervační činidlo směs aromatických látek vyvinutých na bázi rostlinných monoterpenů. Funkční vzorek byl odzkoušen ve VÚRV, v.v.i., v roce 2020.

  • Czech name

    Ovocný sirup konzervovaný rostlinnými aromatickými látkami

  • Czech description

    Byl vytvořen vzorek bylinného sirupu, který obsahuje jako konzervační činidlo směs aromatických látek vyvinutých na bázi rostlinných monoterpenů. Funkční vzorek byl odzkoušen ve VÚRV, v.v.i., v roce 2020.

Classification

  • Type

    G<sub>funk</sub> - Functional sample

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/TH04010014" target="_blank" >TH04010014: Foods without preservatives</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2020

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    1099

  • Numerical identification

  • Technical parameters

    Funkční vzorek biologického charakteru.

  • Economical parameters

    Používáním sirupu dojde k významnému snížení spotřeby rizikových syntetických konzervantů používaných k potlačení kvasinek a plísní v nápojích.

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    00027006 ;

  • Owner name

    Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i. ; Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i. ; Kitl s.r.o.

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)

  • Licence fee requirement

  • Web page