Pascalization or high-pressure in the food industry and medicine
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F21%3A1106" target="_blank" >RIV/00027022:_____/21:1106 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://youtu.be/WMVRvCJmauw" target="_blank" >https://youtu.be/WMVRvCJmauw</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Paskalizace aneb vysoký tlak v potravinářském průmyslu i lékařství
Original language description
Noc vědců 2020 v Národním zemědělském muzeum v Praze, on-line (natočeno předem), přednáška: Ošetření vysokým tlakem je technologie známá již více než 100 let. Jejímu zavedení do praxe však bránily dříve vysoké náklady na zařízení. Tato technologie dokáže ničit nežádoucí živé mikroorganismy v potravinách za studena, tudíž nedochází k významnému snižování obsahu nutričně i zdravotně významných složek. V přednášce se představí výrobky dostupné na českém i světovém trhu i netradiční využití této technologie v imunoterapii nádorů.
Czech name
Paskalizace aneb vysoký tlak v potravinářském průmyslu i lékařství
Czech description
Noc vědců 2020 v Národním zemědělském muzeum v Praze, on-line (natočeno předem), přednáška: Ošetření vysokým tlakem je technologie známá již více než 100 let. Jejímu zavedení do praxe však bránily dříve vysoké náklady na zařízení. Tato technologie dokáže ničit nežádoucí živé mikroorganismy v potravinách za studena, tudíž nedochází k významnému snižování obsahu nutričně i zdravotně významných složek. V přednášce se představí výrobky dostupné na českém i světovém trhu i netradiční využití této technologie v imunoterapii nádorů.
Classification
Type
A - Audiovisual production
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2020
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
ISBN
—
Place of publication
—
Publisher/client name
—
Version
—
Carrier ID
—