All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Antioxidants in tomatoes available on the Czech market

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F21%3A1111" target="_blank" >RIV/00027022:_____/21:1111 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://www.uroda.cz/" target="_blank" >https://www.uroda.cz/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Antioxidanty v rajčatech dostupných na českém trhu

  • Original language description

    U osmi komerčních odrůd rajčat pěstovaných v České republice a šesti odrůd zahraniční produkce byla sledována antioxidační aktivita. Pro měření antioxidační aktivity byly použity metody DPPH a FRAP, které jsou založeny na zcela odlišných principech stanovení. Výsledné hodnoty antioxidační aktivity extraktů rajčat se lišily podle odrůdy a použité metody. Nejvyšší hodnoty antioxidační aktivity byly zaznamenány u odrůdy Sweetelle pěstované v ČR a Mini Roma z Maroka, metodou DPPH u rajčat NL z Nizozemska a Chockmato ze Španělska a metodou FRAP u rajčat E ze Španělska. V rostlinných matricích byla nalezena těsná korelace mezi výsledky obou metod. Pro svoji oblíbenost patří rajčata k velmi dobrým antioxidačním potravinovým zdrojům.

  • Czech name

    Antioxidanty v rajčatech dostupných na českém trhu

  • Czech description

    U osmi komerčních odrůd rajčat pěstovaných v České republice a šesti odrůd zahraniční produkce byla sledována antioxidační aktivita. Pro měření antioxidační aktivity byly použity metody DPPH a FRAP, které jsou založeny na zcela odlišných principech stanovení. Výsledné hodnoty antioxidační aktivity extraktů rajčat se lišily podle odrůdy a použité metody. Nejvyšší hodnoty antioxidační aktivity byly zaznamenány u odrůdy Sweetelle pěstované v ČR a Mini Roma z Maroka, metodou DPPH u rajčat NL z Nizozemska a Chockmato ze Španělska a metodou FRAP u rajčat E ze Španělska. V rostlinných matricích byla nalezena těsná korelace mezi výsledky obou metod. Pro svoji oblíbenost patří rajčata k velmi dobrým antioxidačním potravinovým zdrojům.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40101 - Agriculture

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2020

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    12

  • Issue of the periodical within the volume

    12

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

    559-565

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database