All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Frozen cream with a higher content of antioxidant

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F22%3A1177" target="_blank" >RIV/00027022:_____/22:1177 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Mražený krém s vyšším obsahem antioxidantů

  • Original language description

    Nemléčný rostlinný mražený dezert s vyšším obsahem antioxidantů představuje mražený výrobek na bázi kokosové alternativy smetany s obsahem 30 % tuku, tepelně opracovaného rajčatového homogenátu, cukru, alternativního sladidla čekankového sirupu, škrobu a inulinu. Rajčata jsou velmi dobrým zdrojem antioxidantů, jako např. lykopenu, vitaminu C, zeaxanthinu a luteinu, které chrání náš organismus před oxidačním stresem, při kterém v našem těle dochází k poškození různých tělních struktur potřebných pro fungování našeho organismu vlivem volných radikálů. Přidaná tepelně upravená rajčata včetně slupek obsahují více využitelného lykopenu než rajčata syrová. Obsažený čekankový sirup je charakteristický nízkou energetickou hodnotou, nízkým glykemickým indexem a fu nguje jako prebiotikum.

  • Czech name

    Mražený krém s vyšším obsahem antioxidantů

  • Czech description

    Nemléčný rostlinný mražený dezert s vyšším obsahem antioxidantů představuje mražený výrobek na bázi kokosové alternativy smetany s obsahem 30 % tuku, tepelně opracovaného rajčatového homogenátu, cukru, alternativního sladidla čekankového sirupu, škrobu a inulinu. Rajčata jsou velmi dobrým zdrojem antioxidantů, jako např. lykopenu, vitaminu C, zeaxanthinu a luteinu, které chrání náš organismus před oxidačním stresem, při kterém v našem těle dochází k poškození různých tělních struktur potřebných pro fungování našeho organismu vlivem volných radikálů. Přidaná tepelně upravená rajčata včetně slupek obsahují více využitelného lykopenu než rajčata syrová. Obsažený čekankový sirup je charakteristický nízkou energetickou hodnotou, nízkým glykemickým indexem a fu nguje jako prebiotikum.

Classification

  • Type

    G<sub>funk</sub> - Functional sample

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40500 - Other agricultural sciences

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/LM2018100" target="_blank" >LM2018100: Infrastructure for Promoting Metrology in Food and Nutrition in the Czech Republic</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2021

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    1177

  • Numerical identification

  • Technical parameters

    Licenční smlouva zatím nebyla uzavřena.

  • Economical parameters

    Výrobek se dosud nevyrábí.

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    00027022

  • Owner name

    Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)

  • Licence fee requirement

    N - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje licenční poplatek

  • Web page