Frozen cream with a higher content of antioxidant
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F22%3A1177" target="_blank" >RIV/00027022:_____/22:1177 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Mražený krém s vyšším obsahem antioxidantů
Original language description
Nemléčný rostlinný mražený dezert s vyšším obsahem antioxidantů představuje mražený výrobek na bázi kokosové alternativy smetany s obsahem 30 % tuku, tepelně opracovaného rajčatového homogenátu, cukru, alternativního sladidla čekankového sirupu, škrobu a inulinu. Rajčata jsou velmi dobrým zdrojem antioxidantů, jako např. lykopenu, vitaminu C, zeaxanthinu a luteinu, které chrání náš organismus před oxidačním stresem, při kterém v našem těle dochází k poškození různých tělních struktur potřebných pro fungování našeho organismu vlivem volných radikálů. Přidaná tepelně upravená rajčata včetně slupek obsahují více využitelného lykopenu než rajčata syrová. Obsažený čekankový sirup je charakteristický nízkou energetickou hodnotou, nízkým glykemickým indexem a fu nguje jako prebiotikum.
Czech name
Mražený krém s vyšším obsahem antioxidantů
Czech description
Nemléčný rostlinný mražený dezert s vyšším obsahem antioxidantů představuje mražený výrobek na bázi kokosové alternativy smetany s obsahem 30 % tuku, tepelně opracovaného rajčatového homogenátu, cukru, alternativního sladidla čekankového sirupu, škrobu a inulinu. Rajčata jsou velmi dobrým zdrojem antioxidantů, jako např. lykopenu, vitaminu C, zeaxanthinu a luteinu, které chrání náš organismus před oxidačním stresem, při kterém v našem těle dochází k poškození různých tělních struktur potřebných pro fungování našeho organismu vlivem volných radikálů. Přidaná tepelně upravená rajčata včetně slupek obsahují více využitelného lykopenu než rajčata syrová. Obsažený čekankový sirup je charakteristický nízkou energetickou hodnotou, nízkým glykemickým indexem a fu nguje jako prebiotikum.
Classification
Type
G<sub>funk</sub> - Functional sample
CEP classification
—
OECD FORD branch
40500 - Other agricultural sciences
Result continuities
Project
<a href="/en/project/LM2018100" target="_blank" >LM2018100: Infrastructure for Promoting Metrology in Food and Nutrition in the Czech Republic</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2021
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
1177
Numerical identification
—
Technical parameters
Licenční smlouva zatím nebyla uzavřena.
Economical parameters
Výrobek se dosud nevyrábí.
Application category by cost
—
Owner IČO
00027022
Owner name
Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)
Licence fee requirement
N - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje licenční poplatek
Web page
—