Food research aims at proper nutrition of the population, it also helps allergy sufferers
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F22%3A1211" target="_blank" >RIV/00027022:_____/22:1211 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://agriprint.cz/produkt/potravinarsky-obzor/" target="_blank" >https://agriprint.cz/produkt/potravinarsky-obzor/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Potravinářský výzkum cílí na správnou výživu populace, pomáhá i alergikům
Original language description
Potravinářský obzor, únor 1/2021, 16-17., rozhovor Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i. byl založen v roce 1958. V průběhu více než šedesátileté historie existence si ústav získal významné postavení mezi vědecko-výzkumnými pracovišti a to jak doma, tak v zahraničí. Ústav představuje komplexní pracoviště, které řeší úkoly základního, průřezového a aplikovaného výzkumu v oblasti chemie, biochemie a technologie potravin, výživy i potravinářského inženýrství a techniky. Od 1. 1. 2007 je Výzkumný ústav potravinářský Praha veřejnou výzkumnou institucí a je svou činností orientován především na zlepšení úrovně stravování naší populace a na ozdravění nabídky potravin na našem trhu. Je zaměřen na zdokonalování postupů při zpracování potravin od začátku výroby, až po jejich konečnou přípravu. Je členem Asociace výzkumných organizací(AVO) a Centra potravinářských technologií a technik (CPTT) a v neposlední řadě členem Transfera.cz, funkční platformy hájící zájmy transferové komunity v ČR.
Czech name
Potravinářský výzkum cílí na správnou výživu populace, pomáhá i alergikům
Czech description
Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i. byl založen v roce 1958. V průběhu více než šedesátileté historie existence si ústav získal významné postavení mezi vědecko-výzkumnými pracovišti a to jak doma, tak v zahraničí. Ústav představuje komplexní pracoviště, které řeší úkoly základního, průřezového a aplikovaného výzkumu v oblasti chemie, biochemie a technologie potravin, výživy i potravinářského inženýrství a techniky. Od 1. 1. 2007 je Výzkumný ústav potravinářský Praha veřejnou výzkumnou institucí a je svou činností orientován především na zlepšení úrovně stravování naší populace a na ozdravění nabídky potravin na našem trhu. Je zaměřen na zdokonalování postupů při zpracování potravin od začátku výroby, až po jejich konečnou přípravu. Je členem Asociace výzkumných organizací(AVO) a Centra potravinářských technologií a technik (CPTT) a v neposlední řadě členem Transfera.cz, funkční platformy hájící zájmy transferové komunity v ČR.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2021
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů