Department of Carbohydrates and Cereals - successful connection of science and practice
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F23%3A43927384" target="_blank" >RIV/60461373:22330/23:43927384 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://bts.vscht.cz/sites/default/files/Bioprospect_2_2023_3.pdf" target="_blank" >http://bts.vscht.cz/sites/default/files/Bioprospect_2_2023_3.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Ústav sacharidů a cereálií – úspěšné propojení vědy a praxe
Original language description
Ústav sacharidů a cereálií VŠCHT Praha je součástí Fakulty potravinářské a biochemické technologie a podílí se především na výuce studentů oboru Technologie potravin. Specializacemi, na které se ústav ve své pedagogické činnosti zaměřuje, jsou technologie cukru, technologie škrobu, technologie čokolády a nečokoládových cukrovinek i cereální chemie a technologie. Náš ústav byl po celou dobu své dlouhé historie vždy těsně propojen s průmyslovou praxí. Výzkum na ústavu je proto zaměřen především na ty oblasti, které mohou nacházet v průmyslu uplatnění a přinášet řešení v těch oblastech, které naši průmysloví partneři nemohou řešit bez pomoci a spolupráce s odbornými pracovišti. V rámci našich vědecko‑výzkumných aktivit se snažíme sledovat trendy v jednotlivých oblastech, které vedou k vývoji nových potravinářských polotovarů nebo výrobků splňující současné požadavky na výživu obyvatel vyspělé společnosti. Absolventi ústavu se mohou podílet na vývoji receptur a technologických postupů nových potravinářských výrobků, na řízení výrobních procesů, IT kontrole procesů, kontrole a hodnocení jakosti potravin.
Czech name
Ústav sacharidů a cereálií – úspěšné propojení vědy a praxe
Czech description
Ústav sacharidů a cereálií VŠCHT Praha je součástí Fakulty potravinářské a biochemické technologie a podílí se především na výuce studentů oboru Technologie potravin. Specializacemi, na které se ústav ve své pedagogické činnosti zaměřuje, jsou technologie cukru, technologie škrobu, technologie čokolády a nečokoládových cukrovinek i cereální chemie a technologie. Náš ústav byl po celou dobu své dlouhé historie vždy těsně propojen s průmyslovou praxí. Výzkum na ústavu je proto zaměřen především na ty oblasti, které mohou nacházet v průmyslu uplatnění a přinášet řešení v těch oblastech, které naši průmysloví partneři nemohou řešit bez pomoci a spolupráce s odbornými pracovišti. V rámci našich vědecko‑výzkumných aktivit se snažíme sledovat trendy v jednotlivých oblastech, které vedou k vývoji nových potravinářských polotovarů nebo výrobků splňující současné požadavky na výživu obyvatel vyspělé společnosti. Absolventi ústavu se mohou podílet na vývoji receptur a technologických postupů nových potravinářských výrobků, na řízení výrobních procesů, IT kontrole procesů, kontrole a hodnocení jakosti potravin.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2023
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Bioprospect
ISSN
1210-1737
e-ISSN
—
Volume of the periodical
33
Issue of the periodical within the volume
2
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
2
Pages from-to
18-19
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—