Verified technology for the production of candies with herbal triple combination
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F22%3AN0000059" target="_blank" >RIV/00027022:_____/22:N0000059 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/00027006:_____/22:10175359
Result on the web
<a href="http://www.vupp.cz" target="_blank" >http://www.vupp.cz</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Ověřená technologie na výrobu bonbonů s bylinnou trojkombinací
Original language description
Bonbony s bylinnou trojkombinací, podle tohoto technického řešení, jehož podstata spočívá v tom, že obsahují 2 až 20 % hmotnostních želatiny, 40 až 80 % hmotnostních mono- a/nebo disacharidů, a směs bylin ze skupiny kozinec blanitý, parcha saflorová, bazalka posvátná, nebo ze skupiny kozinec blanitý, rdesno mnohokvěté, šalvěj červenokořenná a dále obsahují 1 až 5 % hmotnostních vitamínu C, na povrchu jsou opatřeny směsí jedlého oleje s karnaubským voskem nebo směsí jedlého oleje se včelím voskem a obsahují maximálně 23 % hmotnostních vody ve výsledném výrobku. Bonbony mohou obsahovat buď kozinec blanitý, parchu saflorovou - maralí kořen a bazalku posvátnou anebo kozinec blanitý, rdesno mnohokvěté a šalvěj červenokořennou. Bonbony mohou dále obsahovat instantní kávu a/nebo kakaový prášek.
Czech name
Ověřená technologie na výrobu bonbonů s bylinnou trojkombinací
Czech description
—
Classification
Type
Z<sub>polop</sub> - Pilot plant
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QK1910103" target="_blank" >QK1910103: Czech Herbs for New Foods Promoting Population Health</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2022
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
ZTECH-VÚPP-191010
Numerical identification
1910103-2022-1
Technical parameters
Ověřená technologie umožňuje vyrobit bonbony s trojkombinací bylin ve dvou modifikacích definovaných ověřenou technologií ZTECH-VÚPP-1910103-2022-1, které zajistí vysoký obsah zdraví prospěšných složek bylin ve výsledném produktu.
Economical parameters
Ověřená technologie je výsledkem řešení projektu podporovaného Národní agenturou pro zemědělský výzkum (NAZV) a je financována z 100%. Proto jsou výsledky řešení poskytovány zdarma.
Application category by cost
—
Owner IČO
00027022
Owner name
Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.; VÚRV, v. v. i.
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Licence fee requirement
A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek
Web page
www.vupp.cz