Fermented edible tomato fruits
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F23%3AN0000051" target="_blank" >RIV/00027022:_____/23:N0000051 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://isdv.upv.gov.cz/webapp/!resdb.pta.frm" target="_blank" >https://isdv.upv.gov.cz/webapp/!resdb.pta.frm</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Fermentované plody rajčete jedlého
Original language description
Fermentace rajčat přináší možnost zpracování plodů, které nebylo možné uplatnit na trhu, tj. plody tvarově nestandardní, mechanicky poškozené a přerostlé. Plody se mohou ponechat v celku (odrůdy s malými plody) nebo se krájí, míchají s další zeleninou a kořením. Po naplnění do kvasné nádoby se zelenina převrství nálevem obsahujícím sůl a startérovou kulturu. Pro zajištění mléčné fermentace se 45 používá inokulace šťávou z kysané zeleniny. Účelem inokulace je vnést do zeleninové směsi dostatek aktivních mléčných bakterií, aby se zajistil rychlý začátek kvasného procesu. Řízení procesu se provádí pravidelným sledováním teploty a pH. Teplotu kvašení je třeba udržovat v rozmezí 15 až 20 °C. Když pH poklesne pod hodnotu 4,0, je celý proces ukončen a výrobek je dále skladován při teplotách 5 až 8 °C.
Czech name
Fermentované plody rajčete jedlého
Czech description
—
Classification
Type
F<sub>uzit</sub> - Utility model
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
<a href="/en/project/LM2023064" target="_blank" >LM2023064: Infrastructure for Promoting Metrology in Food and Nutrition in the Czech Republic</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2023
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Patent/design ID
37598
Publisher
CZ001 -
Publisher name
Industrial Property Office
Place of publication
Prague
Publication country
CZ - CZECH REPUBLIC
Date of acceptance
—
Owner name
Výzkumný ústav potravinářský Praha, v. v. i.
Method of use
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Usage type
P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence