A fermented onions
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F23%3AN0000050" target="_blank" >RIV/00027022:_____/23:N0000050 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://isdv.upv.gov.cz/webapp/!resdb.pta.frm" target="_blank" >https://isdv.upv.gov.cz/webapp/!resdb.pta.frm</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Fermentovaná cibule
Original language description
Pro přípravu fermentované cibule je klíčovou operací fermentace v nálevu, který se připravuje z pitné vody, soli a inokula. Přídavek koření umožňuje doladit chuť výrobku a vtisknout mu individuální charakter. Pro zajištění mléčné fermentace se používá inokulace šťávou z kysané zeleniny. Účelem inokulace je vnést do zeleninové směsi dostatek aktivních mléčných bakterií, aby se zajistil rychlý začátek kvasného procesu. Kysání probíhá v kvasných nádobách nebo vacích pro dokonalé zajištění anoxických podmínek a prevenci povrchového nárůstu plísně. Když pH poklesne pod hodnotu 4,0, je celý proces ukončen a výrobek je dále skladován při teplotách 5 až 8 °C.
Czech name
Fermentovaná cibule
Czech description
—
Classification
Type
F<sub>uzit</sub> - Utility model
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
<a href="/en/project/LM2023064" target="_blank" >LM2023064: Infrastructure for Promoting Metrology in Food and Nutrition in the Czech Republic</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2023
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Patent/design ID
37597
Publisher
CZ001 -
Publisher name
Industrial Property Office
Place of publication
Prague
Publication country
CZ - CZECH REPUBLIC
Date of acceptance
—
Owner name
Výzkumný ústav potravinářský Praha, v. v. i.
Method of use
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Usage type
P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence