All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Epidemiological typing of Staphylococcus epidermidis

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F08%3A%230000410" target="_blank" >RIV/00027162:_____/08:#0000410 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Epidemiologická typizace izolátů Staphylococcus epidermidis

  • Original language description

    V letech 2006-2007 jsme analyzovali 122 mléčných výrobků (6 typů výrobků) z jedné mlékárny na výskyt Staphylococcus epidermidis. Celkem bylo získáno 47 izolátů S. epidermidis z 26 vzorků, což zahrnovalo všechny typy výrobků. U 3 izolátů byla detekována genetická podmíněnost tvorby biofilmu (přítomnost genů ica operonu). Za použití restrikční endonukleázy SmaI a pulzní gelové elektroforézy byla studována epidemiologická příbuznost izolátů S. epidermidis. Získáno bylo 16 různých pulzotypů, u kterých bylapomocí programu Gel Compare vypočtena procentuální shoda (dendogram). Izoláty byly zařazeny do čtyř skupin (klastry A, B, C, D) s pulzotypy označenými A1-A3, B1-B6, C1-C5, D1-D2. Nejčetněji se vyskytoval klastr C (29 izolátů), z nichž izoláty pulzotypu C2 (16 izolátů) pocházely ze všech typů výrobků kromě másla (čerstvé mléko, sušené mléko, UHT mléko, směsný tuk a zakysané mléčné výrobky).

  • Czech name

    Epidemiologická typizace izolátů Staphylococcus epidermidis

  • Czech description

    V letech 2006-2007 jsme analyzovali 122 mléčných výrobků (6 typů výrobků) z jedné mlékárny na výskyt Staphylococcus epidermidis. Celkem bylo získáno 47 izolátů S. epidermidis z 26 vzorků, což zahrnovalo všechny typy výrobků. U 3 izolátů byla detekována genetická podmíněnost tvorby biofilmu (přítomnost genů ica operonu). Za použití restrikční endonukleázy SmaI a pulzní gelové elektroforézy byla studována epidemiologická příbuznost izolátů S. epidermidis. Získáno bylo 16 různých pulzotypů, u kterých bylapomocí programu Gel Compare vypočtena procentuální shoda (dendogram). Izoláty byly zařazeny do čtyř skupin (klastry A, B, C, D) s pulzotypy označenými A1-A3, B1-B6, C1-C5, D1-D2. Nejčetněji se vyskytoval klastr C (29 izolátů), z nichž izoláty pulzotypu C2 (16 izolátů) pocházely ze všech typů výrobků kromě másla (čerstvé mléko, sušené mléko, UHT mléko, směsný tuk a zakysané mléčné výrobky).

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    EE - Microbiology, virology

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1B53018" target="_blank" >1B53018: Microorganisms from the animal environment in the system of food safety and of antimicrobial resistance monitoring</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Mikrobiologie potravin

  • ISBN

    978-80-7080-704-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    9

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Československá společnost mikrobiologická

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Třešť

  • Event date

    May 19, 2008

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article