All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Perspectives of linseed utilisation in pig nutrition

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F13%3A%230001070" target="_blank" >RIV/00027162:_____/13:#0001070 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Perspektivy využití lněného semene ve výživě prasat

  • Original language description

    Cílem pokusu bylo ověřit vliv zkrmování lněného semene na zastoupení mastných kyselin ve svalovině výkrmových prasat, kvalitu masa, jatečné ukazatele a užitkovost.Výsledky doložily, že 30-denní suplementace krmné dávky prasat lněným šrotem v dávce 70 g/kg zvýšilo obsah n-3 PUFA a významně snížilo poměr n-6/n-3 v mase. Vepřové maso mělo charakter funkční potraviny v případě využití semene olejného lnu s vysokým obsahem LNA. Suplementace krmné směsi vitaminem E zvýšila jeho koncentraci ve svalovině, zlepšila její antioxidační stav s pozitivním dopadem na skladovatelnost a technologické vlastnosti masa. Zájem spotřebitelů o produkci masa se žádoucím poměrem mastných kyselin bude i nadále vzrůstat za předpokladu přiměřených cenových relací.

  • Czech name

    Perspektivy využití lněného semene ve výživě prasat

  • Czech description

    Cílem pokusu bylo ověřit vliv zkrmování lněného semene na zastoupení mastných kyselin ve svalovině výkrmových prasat, kvalitu masa, jatečné ukazatele a užitkovost.Výsledky doložily, že 30-denní suplementace krmné dávky prasat lněným šrotem v dávce 70 g/kg zvýšilo obsah n-3 PUFA a významně snížilo poměr n-6/n-3 v mase. Vepřové maso mělo charakter funkční potraviny v případě využití semene olejného lnu s vysokým obsahem LNA. Suplementace krmné směsi vitaminem E zvýšila jeho koncentraci ve svalovině, zlepšila její antioxidační stav s pozitivním dopadem na skladovatelnost a technologické vlastnosti masa. Zájem spotřebitelů o produkci masa se žádoucím poměrem mastných kyselin bude i nadále vzrůstat za předpokladu přiměřených cenových relací.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/ED0006%2F01%2F01" target="_blank" >ED0006/01/01: Center for Advanced Microbiology & Immunology Research in Veterinary Medicine</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů