Mycobacterium avium subsp. avium in tissue samples from pigs designated for consuption
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F14%3A%230001143" target="_blank" >RIV/00027162:_____/14:#0001143 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Výskyt Mycobacterium avium subsp. avium ve svalovině prasat určené ke konzumaci
Original language description
Cílem této studie bylo zjistit výskyt a množství Mycobacterium avium subsp. avium (M. a. avium) u mízních uzlin a bráničních pilířů u vzorků pocházející z přirozeně infikovaných prasat určena ke konzumaci. U všech 40 prasat byla provedena post mortem analýza, a u 17 z nich byly zjištěny tuberkuloidní změny mízních uzlin. Z těchto prasat byly odebrány vzorky různých mízních uzlin a bráničních pilířů, zatímco u prasat bez tuberkulóidních lézi byly odebrány podčelistní mízní uzliny a brániční pilíře. Celkem bylo vyšetřeno 107 vzorků pomocí kvantitativní real time PCR. M. a. avium bylo detekováno u třech vzorků bráničních pilířů v množství až 103 buněk na gram svaloviny. Kvantitativní real time PCR je užitečná metoda pro detekci a kvantifikaci mykobakteriív potravinách.
Czech name
Výskyt Mycobacterium avium subsp. avium ve svalovině prasat určené ke konzumaci
Czech description
Cílem této studie bylo zjistit výskyt a množství Mycobacterium avium subsp. avium (M. a. avium) u mízních uzlin a bráničních pilířů u vzorků pocházející z přirozeně infikovaných prasat určena ke konzumaci. U všech 40 prasat byla provedena post mortem analýza, a u 17 z nich byly zjištěny tuberkuloidní změny mízních uzlin. Z těchto prasat byly odebrány vzorky různých mízních uzlin a bráničních pilířů, zatímco u prasat bez tuberkulóidních lézi byly odebrány podčelistní mízní uzliny a brániční pilíře. Celkem bylo vyšetřeno 107 vzorků pomocí kvantitativní real time PCR. M. a. avium bylo detekováno u třech vzorků bráničních pilířů v množství až 103 buněk na gram svaloviny. Kvantitativní real time PCR je užitečná metoda pro detekci a kvantifikaci mykobakteriív potravinách.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Volume of the periodical
25
Issue of the periodical within the volume
3
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
29-32
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—