All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis as a potential human pathogen and it’s presence in meat products

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F18%3AN0000029" target="_blank" >RIV/00027162:_____/18:N0000029 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.maso.cz" target="_blank" >http://www.maso.cz</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis jako potenciální lidský patogen a jeho výskyt v masných výrobcích

  • Original language description

    Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis (MAP) je původcem paratuberkulózy přežvýkavců a maso infikovaných zvířat je jedním z možných zdrojů MAP pro člověka. Předkládaná práce shrnuje dosavadní poznatky o patogenním potenciálu MAP, zdrojích a cestách expozice člověka MAP se zaměřením na maso a masné výrobky. Diskutován je rovněž vliv podmínek výroby na přežívání a výskyt MAP v masných výrobcích vyrobených bez tepelného ošetření. Studium možných zdrojů MAP a odolnosti mykobakterií k podmínkám výroby potravin přináší nové informace o výskytu MAP v potravním řetězci člověka, i když význam alimentární expozice živým MAP a/nebo složkám jejich buněčných stěn nebyl dosud zcela objasněn.

  • Czech name

    Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis jako potenciální lidský patogen a jeho výskyt v masných výrobcích

  • Czech description

    Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis (MAP) je původcem paratuberkulózy přežvýkavců a maso infikovaných zvířat je jedním z možných zdrojů MAP pro člověka. Předkládaná práce shrnuje dosavadní poznatky o patogenním potenciálu MAP, zdrojích a cestách expozice člověka MAP se zaměřením na maso a masné výrobky. Diskutován je rovněž vliv podmínek výroby na přežívání a výskyt MAP v masných výrobcích vyrobených bez tepelného ošetření. Studium možných zdrojů MAP a odolnosti mykobakterií k podmínkám výroby potravin přináší nové informace o výskytu MAP v potravním řetězci člověka, i když význam alimentární expozice živým MAP a/nebo složkám jejich buněčných stěn nebyl dosud zcela objasněn.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    10606 - Microbiology

Result continuities

  • Project

    Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    29

  • Issue of the periodical within the volume

    5

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    26-29

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database