Survival of Listeria monocytogenes in steak tartare and potential use of ListexTM P100 phage preparation
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F22%3AN0000246" target="_blank" >RIV/00027162:_____/22:N0000246 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://www.maso.cz/project/obsah-cisla-6-casopisu-maso-rok-2022/" target="_blank" >https://www.maso.cz/project/obsah-cisla-6-casopisu-maso-rok-2022/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Přežívání Listeria monocytogenes v tatarském bifteku a potenciál využití fágového přípravku ListexTM P100
Original language description
Tatarský biftek je oblíbený pokrm ze syrového hovězího masa, jehož bezpečnost je často diskutována vzhledem k riziku výskytu potravinových patogenů. Masné výrobky mohou představovat významný zdroj bakterií Listeria monocytogenes, neboť se tato komodita v minulosti podílela na vzniku několika rozsáhlých epidemií listerióz. Skutečnost, že je tatarský biftek určen k přímé spotřebě, může pro konzumenty představovat potenciální riziko. V rámci této studie byl proveden modelový experiment, při kterém byl sledován růst bakterií L. monocytogenes uměle inokulovaných do vzorků tatarského bifteku při pokojové teplotě po dobu 4 hodin. Dále byla ve vzorcích tatarských bifteků zhodnocena účinnost komerčního fágového přípravku ListexTM P100 proti L. monocytogenes.
Czech name
Přežívání Listeria monocytogenes v tatarském bifteku a potenciál využití fágového přípravku ListexTM P100
Czech description
—
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
10606 - Microbiology
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QK1910121" target="_blank" >QK1910121: Persistence of selected foodborne-diseases agents, hygienic indicators and the possibilities of their elimination from the environment of food processing plants</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2022
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Volume of the periodical
2022
Issue of the periodical within the volume
6
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
51-53
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—