All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Microbial composition of smear-ripened cheese

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F25%3AN0000016" target="_blank" >RIV/00027162:_____/25:N0000016 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-potraviny-a-zdravi-1-2025/" target="_blank" >https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-potraviny-a-zdravi-1-2025/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Mikrobiální složení sýra zrajícího pod mazem

  • Original language description

    Mikrobiální složení sýrů je ovlivněno jak použitím různých startovacích či doplňkových kultur, tak mikrobiotou výrobního prostředí. Metodou sekvenování genu pro 16S rRNA bylo popsáno složení a vývoj mikrobioty sýra zrajícího pod mazem během jeho komerční výroby a následného zrání. Prvních šest dnů výroby bylo složení mikrobioty konstantní a bylo tvořeno převážně bakteriemi mléčného kvašení (BMK). Od sedmého dne se podíl BMK postupně snižoval a vzrůstalo zastoupení bakterií z prostředí výroby. Tyto bakterie mohou mít vliv na organoleptické vlastnosti finálního produktu.

  • Czech name

    Mikrobiální složení sýra zrajícího pod mazem

  • Czech description

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    10606 - Microbiology

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QK1910121" target="_blank" >QK1910121: Persistence of selected foodborne-diseases agents, hygienic indicators and the possibilities of their elimination from the environment of food processing plants</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2025

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Výživa, potraviny a zdraví

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    2025

  • Issue of the periodical within the volume

    1

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    16-18

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database