Microbial composition of smear-ripened cheese
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F25%3AN0000016" target="_blank" >RIV/00027162:_____/25:N0000016 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-potraviny-a-zdravi-1-2025/" target="_blank" >https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-potraviny-a-zdravi-1-2025/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Mikrobiální složení sýra zrajícího pod mazem
Original language description
Mikrobiální složení sýrů je ovlivněno jak použitím různých startovacích či doplňkových kultur, tak mikrobiotou výrobního prostředí. Metodou sekvenování genu pro 16S rRNA bylo popsáno složení a vývoj mikrobioty sýra zrajícího pod mazem během jeho komerční výroby a následného zrání. Prvních šest dnů výroby bylo složení mikrobioty konstantní a bylo tvořeno převážně bakteriemi mléčného kvašení (BMK). Od sedmého dne se podíl BMK postupně snižoval a vzrůstalo zastoupení bakterií z prostředí výroby. Tyto bakterie mohou mít vliv na organoleptické vlastnosti finálního produktu.
Czech name
Mikrobiální složení sýra zrajícího pod mazem
Czech description
—
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
10606 - Microbiology
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QK1910121" target="_blank" >QK1910121: Persistence of selected foodborne-diseases agents, hygienic indicators and the possibilities of their elimination from the environment of food processing plants</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2025
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Výživa, potraviny a zdraví
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
2025
Issue of the periodical within the volume
1
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
16-18
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—