The long-term development of nutritional assessment of food consumption in the Czech Republic
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027251%3A_____%2F12%3A%230000417" target="_blank" >RIV/00027251:_____/12:#0000417 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Dlouhodobý vývoj nutričního hodnocení spotřeby potravin v ČR
Original language description
Článek seznamuje s výsledky vývoje příjmu energie a výživových faktorů, tj. základních živin, vitaminů a minerálních látek, v posledních 10 letech. Příjem téměř všech hodnocených nutričních faktorů se zvýšil. V současné době jsou značně překračovány zdravotní doporučení u příjmu energie, tuků, živočišných bílkovin i sacharidů. Naopak stále výrazně deficitní je saturace vitaminem C.
Czech name
Dlouhodobý vývoj nutričního hodnocení spotřeby potravin v ČR
Czech description
Článek seznamuje s výsledky vývoje příjmu energie a výživových faktorů, tj. základních živin, vitaminů a minerálních látek, v posledních 10 letech. Příjem téměř všech hodnocených nutričních faktorů se zvýšil. V současné době jsou značně překračovány zdravotní doporučení u příjmu energie, tuků, živočišných bílkovin i sacharidů. Naopak stále výrazně deficitní je saturace vitaminem C.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
67
Issue of the periodical within the volume
1
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
5-8
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—