Model transformation of the optimized food consumption
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027251%3A_____%2F13%3A%230000415" target="_blank" >RIV/00027251:_____/13:#0000415 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Modelová transformace optimalizované spotřeby potravin
Original language description
Článek seznamuje s výsledky projektu MV a certifikované metodiky ?Stanovení prahu potravinové bezpečnosti pro zásobování obyvatel v případě krizových situací a ohrožení? spočívající v transformaci optimalizovaného objemu potravin nezbytných pro zabezpečení minimálních požadavků na výživu na potřebné kapacity potravinářského průmyslu a návazně na výrobu zemědělských surovin pro jejich zajištění. Tím byl stanoven minimální rozměr zemědělství a potravinářské výroby, který umožní eliminovat negativní důsledky krizových situací. Transformace byla provedena pomocí originálních matematických modelů (modely VYZIVA-1 a ZEPOS-1), které byly pro tento účel vyvinuty.
Czech name
Modelová transformace optimalizované spotřeby potravin
Czech description
Článek seznamuje s výsledky projektu MV a certifikované metodiky ?Stanovení prahu potravinové bezpečnosti pro zásobování obyvatel v případě krizových situací a ohrožení? spočívající v transformaci optimalizovaného objemu potravin nezbytných pro zabezpečení minimálních požadavků na výživu na potřebné kapacity potravinářského průmyslu a návazně na výrobu zemědělských surovin pro jejich zajištění. Tím byl stanoven minimální rozměr zemědělství a potravinářské výroby, který umožní eliminovat negativní důsledky krizových situací. Transformace byla provedena pomocí originálních matematických modelů (modely VYZIVA-1 a ZEPOS-1), které byly pro tento účel vyvinuty.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/VG20102013027" target="_blank" >VG20102013027: Determining of the food safety threshold for the supply of inhabitants in case of crisis situations and danger</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
68
Issue of the periodical within the volume
2
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
46-48
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—