All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Model transformation of the optimized food consumption

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027251%3A_____%2F13%3A%230000415" target="_blank" >RIV/00027251:_____/13:#0000415 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Modelová transformace optimalizované spotřeby potravin

  • Original language description

    Článek seznamuje s výsledky projektu MV a certifikované metodiky ?Stanovení prahu potravinové bezpečnosti pro zásobování obyvatel v případě krizových situací a ohrožení? spočívající v transformaci optimalizovaného objemu potravin nezbytných pro zabezpečení minimálních požadavků na výživu na potřebné kapacity potravinářského průmyslu a návazně na výrobu zemědělských surovin pro jejich zajištění. Tím byl stanoven minimální rozměr zemědělství a potravinářské výroby, který umožní eliminovat negativní důsledky krizových situací. Transformace byla provedena pomocí originálních matematických modelů (modely VYZIVA-1 a ZEPOS-1), které byly pro tento účel vyvinuty.

  • Czech name

    Modelová transformace optimalizované spotřeby potravin

  • Czech description

    Článek seznamuje s výsledky projektu MV a certifikované metodiky ?Stanovení prahu potravinové bezpečnosti pro zásobování obyvatel v případě krizových situací a ohrožení? spočívající v transformaci optimalizovaného objemu potravin nezbytných pro zabezpečení minimálních požadavků na výživu na potřebné kapacity potravinářského průmyslu a návazně na výrobu zemědělských surovin pro jejich zajištění. Tím byl stanoven minimální rozměr zemědělství a potravinářské výroby, který umožní eliminovat negativní důsledky krizových situací. Transformace byla provedena pomocí originálních matematických modelů (modely VYZIVA-1 a ZEPOS-1), které byly pro tento účel vyvinuty.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/VG20102013027" target="_blank" >VG20102013027: Determining of the food safety threshold for the supply of inhabitants in case of crisis situations and danger</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    68

  • Issue of the periodical within the volume

    2

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    46-48

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database