All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Economics of pig meat production in European competition

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027251%3A_____%2F13%3A%230000462" target="_blank" >RIV/00027251:_____/13:#0000462 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Ekonomika výroby vepřového masa v evropské konkurenci

  • Original language description

    Článek se zabývá ekonomikou výroby vepřového masa v letech 2009-2011 na základě výsledků sítě InterPig. Do mezinárodního srovnání bylo zahrnuto 12 států Evropské unie a 3 zámořské státy. V jednotlivých zemích byly porovnány celkové náklady na 1 kg JUT zatepla, a hlavní nákladové položky výroby vepřového masa. Dále byly porovnány realizační ceny, ceny krmiv, rentabilita výroby vepřového masa a hlavní ukazatele intenzity jako např. počet prodaných prasat na prasnici, přírůstek v předvýkrmu a výkrmu prasat, konverze krmiva, produkce masa na prasnici. Výroba vepřového masa byla ve sledovaném období 2009-2011 napříč zeměmi EU zapojených do projektu InterPIG ztrátová. Náklady v roce 2011 meziročně vzrostly ve všech sledovaných zemí. Nejnižší meziroční nárůst nákladů byl v roce 2011 zjištěn v České republice, která jako jedna z mála vykázala meziroční snížení ztráty na 1 kg JUT za tepla. Hlavní příčinu snížení ztráty v ČR lze vidět v nejvyšším meziročním nárůstu užitkovosti prasnic ze všech

  • Czech name

    Ekonomika výroby vepřového masa v evropské konkurenci

  • Czech description

    Článek se zabývá ekonomikou výroby vepřového masa v letech 2009-2011 na základě výsledků sítě InterPig. Do mezinárodního srovnání bylo zahrnuto 12 států Evropské unie a 3 zámořské státy. V jednotlivých zemích byly porovnány celkové náklady na 1 kg JUT zatepla, a hlavní nákladové položky výroby vepřového masa. Dále byly porovnány realizační ceny, ceny krmiv, rentabilita výroby vepřového masa a hlavní ukazatele intenzity jako např. počet prodaných prasat na prasnici, přírůstek v předvýkrmu a výkrmu prasat, konverze krmiva, produkce masa na prasnici. Výroba vepřového masa byla ve sledovaném období 2009-2011 napříč zeměmi EU zapojených do projektu InterPIG ztrátová. Náklady v roce 2011 meziročně vzrostly ve všech sledovaných zemí. Nejnižší meziroční nárůst nákladů byl v roce 2011 zjištěn v České republice, která jako jedna z mála vykázala meziroční snížení ztráty na 1 kg JUT za tepla. Hlavní příčinu snížení ztráty v ČR lze vidět v nejvyšším meziročním nárůstu užitkovosti prasnic ze všech

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GA - Agricultural economics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QI111A166" target="_blank" >QI111A166: Biotechnological processes in reproduction and pig breeding as a tool of the economic growth and competitive advantage.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Náš Chov

  • ISSN

    0027-8068

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    73

  • Issue of the periodical within the volume

    5

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    6-10

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database