Oral allergy syndrome to apple and carrot in birch-allergic patients - diagnostic value of skin prick test, specific IgE and basophil activation test with recombinant allergens
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00064173%3A_____%2F07%3A8P006593" target="_blank" >RIV/00064173:_____/07:8P006593 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Oral allergy syndrome to apple and carrot in birch-allergic patients - diagnostic value of skin prick test, specific IgE and basophil activation test with recombinant allergens
Original language description
The high sensitivity of sIgE to apple and carrot showed good diagnostic value. The SPT and the BAT with fresh apple and carrot showed higher sensitivities than with commercial apple and carrot extracts. Component- resolved diagnosis (CRD) by the use of recombinant allergens in the BAT can show the senzitization pattern to main allergens Mal d 1 and Dau c 1 or the sensitization to other allergens. CRD can be useful for clinical features of allergic reactions to plant - derived foods.
Czech name
Orální alergický syndrom na jablko a mrkev u pacientů alergických na pyl břízy - diagnostická hodnota kožního testu, specifické IgE a testu aktivace bazofilů s rekombinantním alergenem
Czech description
Vysoká citlivost testu IgE na jablko a mrkev ukazuje dobrou diagnostickou hodnotu. Kožní prick test a test aktivace bazofilů s čerstvým jablkem a mrkví ukázala vyšší citlivost než komerční jablečné a mrkvové extrakty. Složkově specifická diagnostika (CRD) používající rekombinantní alergeny v testu aktivace bazofilů může prokázat senzibilizaci k hlavním alergenům Mal d1 a Dau c1 a senzibilizaci k dalším alergenům. CRD může být užitečná pro klinické účely testování alergických reakcí na potraviny rostlinného původu.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
FB - Endocrinology, diabetology, metabolism, nutrition
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/2B06139" target="_blank" >2B06139: Inactivation alergens in foods by the high pressure treatment</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Allergy
ISSN
0105-4538
e-ISSN
—
Volume of the periodical
62
Issue of the periodical within the volume
s83
Country of publishing house
US - UNITED STATES
Number of pages
1
Pages from-to
435-435
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—