All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00064173%3A_____%2F19%3AN0000134" target="_blank" >RIV/00064173:_____/19:N0000134 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/00216208:11120/19:43919165

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Celiakie

  • Original language description

    Kniha si klade za cíl podat ucelený a současný pohled na celiakii jako na systémovou autoimunitní chorobu. Historické a epidemiologické souvislosti této nemoci představuje kniha jako velmi časté a mnohdy opomíjené. Důraz je kladen na neobyčejně pestré klinické projevy, které zasahují téměř do všech oborů medicíny, na osvětlení patogeneze a moderního přístupu k diagnostice a léčbě. Publikace pojednává o důležitých aspektech bezlepkové diety a bezlepkových potravin, o psychosociální podpoře a klinickém sledování jedinců s celiakií. Diskutován je rovněž zdravotní význam obilovin v širším kontextu a problematika tzv. neceliakální glutenové (resp. pšeničné) senzitivity.

  • Czech name

    Celiakie

  • Czech description

    Kniha si klade za cíl podat ucelený a současný pohled na celiakii jako na systémovou autoimunitní chorobu. Historické a epidemiologické souvislosti této nemoci představuje kniha jako velmi časté a mnohdy opomíjené. Důraz je kladen na neobyčejně pestré klinické projevy, které zasahují téměř do všech oborů medicíny, na osvětlení patogeneze a moderního přístupu k diagnostice a léčbě. Publikace pojednává o důležitých aspektech bezlepkové diety a bezlepkových potravin, o psychosociální podpoře a klinickém sledování jedinců s celiakií. Diskutován je rovněž zdravotní význam obilovin v širším kontextu a problematika tzv. neceliakální glutenové (resp. pšeničné) senzitivity.

Classification

  • Type

    B - Specialist book

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    30202 - Endocrinology and metabolism (including diabetes, hormones)

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • ISBN

    978-80-204-5414-0

  • Number of pages

    270

  • Publisher name

    Mladá fronta

  • Place of publication

    Praha

  • UT code for WoS book