Dietary habits and changes in nutrition among clients of selected contact centres
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11110%2F13%3A10190874" target="_blank" >RIV/00216208:11110/13:10190874 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Stravovací zvyklosti a změny ve výživě u klientů ve vybraných kontaktních centrech
Original language description
VÝCHODISKA: Vliv výživy na zdraví patří mezi nejdiskutovanější témata současnosti, v kontextu adiktologických služeb se však zatím jedná o poměrně málo prozkoumanou oblast. Výzkumná studie se proto zaměřuje na kvalitu stravování a nutriční návyky klientův nízkoprahových kontaktních centrech na území České republiky. CÍL: Cílem práce je zmapovat stravovací návyky z pohledu denního přijmu základních živin, vyváženosti diety, pitného režimu a kvalitativních změn ve výživě u vybrané cílové skupiny uživatelů drog. SOUBOR: Výzkumný soubor činil 88 participantů. Procentuálně obsahoval soubor 42 % žen a 58 % mužů. Dle věku byli participanti rozděleni do pěti kategorií. METODY: Výzkum byl realizován prostřednictvím dotazníkového šetření, kdy byly zjišťovány demografické údaje (věk, aktuální váha výška, informace o bydlení a zaměstnání), skutečnosti týkající se užívání návykových látek (druh, forma, frekvence) a stravovací návyky (frekvence příjmu základních živin a tekutin, nutriční preference
Czech name
Stravovací zvyklosti a změny ve výživě u klientů ve vybraných kontaktních centrech
Czech description
VÝCHODISKA: Vliv výživy na zdraví patří mezi nejdiskutovanější témata současnosti, v kontextu adiktologických služeb se však zatím jedná o poměrně málo prozkoumanou oblast. Výzkumná studie se proto zaměřuje na kvalitu stravování a nutriční návyky klientův nízkoprahových kontaktních centrech na území České republiky. CÍL: Cílem práce je zmapovat stravovací návyky z pohledu denního přijmu základních živin, vyváženosti diety, pitného režimu a kvalitativních změn ve výživě u vybrané cílové skupiny uživatelů drog. SOUBOR: Výzkumný soubor činil 88 participantů. Procentuálně obsahoval soubor 42 % žen a 58 % mužů. Dle věku byli participanti rozděleni do pěti kategorií. METODY: Výzkum byl realizován prostřednictvím dotazníkového šetření, kdy byly zjišťovány demografické údaje (věk, aktuální váha výška, informace o bydlení a zaměstnání), skutečnosti týkající se užívání návykových látek (druh, forma, frekvence) a stravovací návyky (frekvence příjmu základních živin a tekutin, nutriční preference
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
AN - Psychology
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Adiktologie
ISSN
1213-3841
e-ISSN
—
Volume of the periodical
13
Issue of the periodical within the volume
3-4
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
9
Pages from-to
192-200
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—