All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Dietary habits and changes in nutrition among clients of selected contact centres

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11110%2F13%3A10190874" target="_blank" >RIV/00216208:11110/13:10190874 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Stravovací zvyklosti a změny ve výživě u klientů ve vybraných kontaktních centrech

  • Original language description

    VÝCHODISKA: Vliv výživy na zdraví patří mezi nejdiskutovanější témata současnosti, v kontextu adiktologických služeb se však zatím jedná o poměrně málo prozkoumanou oblast. Výzkumná studie se proto zaměřuje na kvalitu stravování a nutriční návyky klientův nízkoprahových kontaktních centrech na území České republiky. CÍL: Cílem práce je zmapovat stravovací návyky z pohledu denního přijmu základních živin, vyváženosti diety, pitného režimu a kvalitativních změn ve výživě u vybrané cílové skupiny uživatelů drog. SOUBOR: Výzkumný soubor činil 88 participantů. Procentuálně obsahoval soubor 42 % žen a 58 % mužů. Dle věku byli participanti rozděleni do pěti kategorií. METODY: Výzkum byl realizován prostřednictvím dotazníkového šetření, kdy byly zjišťovány demografické údaje (věk, aktuální váha výška, informace o bydlení a zaměstnání), skutečnosti týkající se užívání návykových látek (druh, forma, frekvence) a stravovací návyky (frekvence příjmu základních živin a tekutin, nutriční preference

  • Czech name

    Stravovací zvyklosti a změny ve výživě u klientů ve vybraných kontaktních centrech

  • Czech description

    VÝCHODISKA: Vliv výživy na zdraví patří mezi nejdiskutovanější témata současnosti, v kontextu adiktologických služeb se však zatím jedná o poměrně málo prozkoumanou oblast. Výzkumná studie se proto zaměřuje na kvalitu stravování a nutriční návyky klientův nízkoprahových kontaktních centrech na území České republiky. CÍL: Cílem práce je zmapovat stravovací návyky z pohledu denního přijmu základních živin, vyváženosti diety, pitného režimu a kvalitativních změn ve výživě u vybrané cílové skupiny uživatelů drog. SOUBOR: Výzkumný soubor činil 88 participantů. Procentuálně obsahoval soubor 42 % žen a 58 % mužů. Dle věku byli participanti rozděleni do pěti kategorií. METODY: Výzkum byl realizován prostřednictvím dotazníkového šetření, kdy byly zjišťovány demografické údaje (věk, aktuální váha výška, informace o bydlení a zaměstnání), skutečnosti týkající se užívání návykových látek (druh, forma, frekvence) a stravovací návyky (frekvence příjmu základních živin a tekutin, nutriční preference

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    AN - Psychology

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Adiktologie

  • ISSN

    1213-3841

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    13

  • Issue of the periodical within the volume

    3-4

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    9

  • Pages from-to

    192-200

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database