Food supplements for immune system support usable in social and health care of Prague
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11110%2F19%3A10409285" target="_blank" >RIV/00216208:11110/19:10409285 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://www.pocka.lf1.cuni.cz/" target="_blank" >https://www.pocka.lf1.cuni.cz/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Doplňky stravy pro podporu imunitního systému využitelných v sociální a zdravotní péči hlavního města Prahy
Original language description
Cílem tohoto technického řešení byla příprava epigeneticky aktivního doplňku stravy pro osoby se sníženou funkcí imunitního systému a pro osoby vyžadující zlepšení zdravotního stavu. K vytvoření přípravku bylo ve specifickém rozmezí koncentrací použito několik bioaktivních látek, u nichž byla vědecky prokázána účinnost a vliv na zvýšení imunity. Dané složení je tedy tvořeno vyváženou směsí jednotlivých biologicky aktivních látek. Podstata přípravy výše zmíněného doplňku stravy spočívá ve správné formulaci, kdy je přesně kontrolován obsah jednotlivých komponent a získaná směs je určitou dobu homogenizována v rotačním homogenizátoru. Celkový produkt je tvořen následujícími látkami: zinečnatá anorganická nebo organická sůl (0,5 - 50% hm.), kyselina listová (0,5 - 5% hm.), pektin (40 - 90% hm.), selen (0 - 0,003% hm.), mangan (0 - 0,002% hm.), vitamin C (1 - 30% hm.), niacin (0,25 - 1% hm.).
Czech name
Doplňky stravy pro podporu imunitního systému využitelných v sociální a zdravotní péči hlavního města Prahy
Czech description
Cílem tohoto technického řešení byla příprava epigeneticky aktivního doplňku stravy pro osoby se sníženou funkcí imunitního systému a pro osoby vyžadující zlepšení zdravotního stavu. K vytvoření přípravku bylo ve specifickém rozmezí koncentrací použito několik bioaktivních látek, u nichž byla vědecky prokázána účinnost a vliv na zvýšení imunity. Dané složení je tedy tvořeno vyváženou směsí jednotlivých biologicky aktivních látek. Podstata přípravy výše zmíněného doplňku stravy spočívá ve správné formulaci, kdy je přesně kontrolován obsah jednotlivých komponent a získaná směs je určitou dobu homogenizována v rotačním homogenizátoru. Celkový produkt je tvořen následujícími látkami: zinečnatá anorganická nebo organická sůl (0,5 - 50% hm.), kyselina listová (0,5 - 5% hm.), pektin (40 - 90% hm.), selen (0 - 0,003% hm.), mangan (0 - 0,002% hm.), vitamin C (1 - 30% hm.), niacin (0,25 - 1% hm.).
Classification
Type
G<sub>funk</sub> - Functional sample
CEP classification
—
OECD FORD branch
30308 - Nutrition, Dietetics
Result continuities
Project
<a href="/en/project/UH0376" target="_blank" >UH0376: Verification of feasibility and commercial potential of research results of the Firtst Faculty of Medicine, Charles Univesity</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>O - Projekt operacniho programu
Others
Publication year
2019
Confidentiality
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Data specific for result type
Internal product ID
FVZ_OPPPR24_KA03_2019
Numerical identification
FVZ_OPPPR24_KA03_2019
Technical parameters
Dané složení funkčního vzorku je tvořeno vyváženou směsí jednotlivých biologicky aktivních látek. Podstata přípravy výše zmíněného doplňku stravy spočívá ve správné formulaci, kdy je přesně kontrolován obsah jednotlivých komponent a získaná směs je určitou dobu homogenizována v rotačním homogenizátoru. Celkový produkt je tvořen následujícími látkami: zinečnatá anorganická nebo organická sůl (0,5 – 50% hm.), kyselina listová (0,5 – 5% hm.), pektin (40 – 90% hm.), selen (0 – 0,003% hm.), mangan (0 – 0,002% hm.), vitamin C (1 – 30% hm.), niacin (0,25 – 1% hm.).
Economical parameters
Produkt - doplněk stravy
Application category by cost
—
Owner IČO
00216208
Owner name
Univerzita Karlova
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Licence fee requirement
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Web page
https://www.pocka.lf1.cuni.cz/