All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Food supplements for immune system support usable in social and health care of Prague

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11110%2F19%3A10409285" target="_blank" >RIV/00216208:11110/19:10409285 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://www.pocka.lf1.cuni.cz/" target="_blank" >https://www.pocka.lf1.cuni.cz/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Doplňky stravy pro podporu imunitního systému využitelných v sociální a zdravotní péči hlavního města Prahy

  • Original language description

    Cílem tohoto technického řešení byla příprava epigeneticky aktivního doplňku stravy pro osoby se sníženou funkcí imunitního systému a pro osoby vyžadující zlepšení zdravotního stavu. K vytvoření přípravku bylo ve specifickém rozmezí koncentrací použito několik bioaktivních látek, u nichž byla vědecky prokázána účinnost a vliv na zvýšení imunity. Dané složení je tedy tvořeno vyváženou směsí jednotlivých biologicky aktivních látek. Podstata přípravy výše zmíněného doplňku stravy spočívá ve správné formulaci, kdy je přesně kontrolován obsah jednotlivých komponent a získaná směs je určitou dobu homogenizována v rotačním homogenizátoru. Celkový produkt je tvořen následujícími látkami: zinečnatá anorganická nebo organická sůl (0,5 - 50% hm.), kyselina listová (0,5 - 5% hm.), pektin (40 - 90% hm.), selen (0 - 0,003% hm.), mangan (0 - 0,002% hm.), vitamin C (1 - 30% hm.), niacin (0,25 - 1% hm.).

  • Czech name

    Doplňky stravy pro podporu imunitního systému využitelných v sociální a zdravotní péči hlavního města Prahy

  • Czech description

    Cílem tohoto technického řešení byla příprava epigeneticky aktivního doplňku stravy pro osoby se sníženou funkcí imunitního systému a pro osoby vyžadující zlepšení zdravotního stavu. K vytvoření přípravku bylo ve specifickém rozmezí koncentrací použito několik bioaktivních látek, u nichž byla vědecky prokázána účinnost a vliv na zvýšení imunity. Dané složení je tedy tvořeno vyváženou směsí jednotlivých biologicky aktivních látek. Podstata přípravy výše zmíněného doplňku stravy spočívá ve správné formulaci, kdy je přesně kontrolován obsah jednotlivých komponent a získaná směs je určitou dobu homogenizována v rotačním homogenizátoru. Celkový produkt je tvořen následujícími látkami: zinečnatá anorganická nebo organická sůl (0,5 - 50% hm.), kyselina listová (0,5 - 5% hm.), pektin (40 - 90% hm.), selen (0 - 0,003% hm.), mangan (0 - 0,002% hm.), vitamin C (1 - 30% hm.), niacin (0,25 - 1% hm.).

Classification

  • Type

    G<sub>funk</sub> - Functional sample

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    30308 - Nutrition, Dietetics

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/UH0376" target="_blank" >UH0376: Verification of feasibility and commercial potential of research results of the Firtst Faculty of Medicine, Charles Univesity</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>O - Projekt operacniho programu

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

Data specific for result type

  • Internal product ID

    FVZ_OPPPR24_KA03_2019

  • Numerical identification

    FVZ_OPPPR24_KA03_2019

  • Technical parameters

    Dané složení funkčního vzorku je tvořeno vyváženou směsí jednotlivých biologicky aktivních látek. Podstata přípravy výše zmíněného doplňku stravy spočívá ve správné formulaci, kdy je přesně kontrolován obsah jednotlivých komponent a získaná směs je určitou dobu homogenizována v rotačním homogenizátoru. Celkový produkt je tvořen následujícími látkami: zinečnatá anorganická nebo organická sůl (0,5 – 50% hm.), kyselina listová (0,5 – 5% hm.), pektin (40 – 90% hm.), selen (0 – 0,003% hm.), mangan (0 – 0,002% hm.), vitamin C (1 – 30% hm.), niacin (0,25 – 1% hm.).

  • Economical parameters

    Produkt - doplněk stravy

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    00216208

  • Owner name

    Univerzita Karlova

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Licence fee requirement

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Web page

    https://www.pocka.lf1.cuni.cz/