All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Dietary supplement to support the immune system usable in social and health care of the City of Prague

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11110%2F19%3A10409282" target="_blank" >RIV/00216208:11110/19:10409282 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://www.pocka.lf1.cuni.cz/" target="_blank" >https://www.pocka.lf1.cuni.cz/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Doplňek stravy pro podporu imunitního systému využitelných v sociální a zdravotní péči Hlavního města Prahy

  • Original language description

    Cílem projektu bylo vytvořit stabilní, biologicky dobře rozpustný doplněk stravy, který bude pozitivně působit na posílení imunitního systéme a zejména bude epigeneticky aktivní. Formulace byla optimalizována přidáním sušeného kozího mléka v práškové formě a černého pepře, formulací se zvýšila stabilita a trvanlivost produktu. Pro zlepšení chuti byla přidána další složka - steviol. Doplněk stravy s obsahem kurkuminu byl vytvořen bez použití konzervantů a umělých stabilizátorů. Stabilita doplňku může být výrazně zlepšena přidáním šípkového extraktu (z plodu růže, Rose canina). Extrakt vykazuje mimo jiné i antioxidační a antimikrobiální aktivitu. Cílem inovace je zejména zvýšit biodostupnost a bioaktivitu směsi s kurkumínem, obsahující 48,96-62,46 % hmotn. sušeného kozího mléka a 30-40 % kurkumínového extraktu, 0,04-5 % steviolu, 7,5-10 % černého pepře, přípravek dále může obsahovat 0-5 % šípkového extraktu. Obsah vlhkosti jednotlivých komponent před jejich smísením a homogenizací je maximálně 15 % hmotnosti.

  • Czech name

    Doplňek stravy pro podporu imunitního systému využitelných v sociální a zdravotní péči Hlavního města Prahy

  • Czech description

    Cílem projektu bylo vytvořit stabilní, biologicky dobře rozpustný doplněk stravy, který bude pozitivně působit na posílení imunitního systéme a zejména bude epigeneticky aktivní. Formulace byla optimalizována přidáním sušeného kozího mléka v práškové formě a černého pepře, formulací se zvýšila stabilita a trvanlivost produktu. Pro zlepšení chuti byla přidána další složka - steviol. Doplněk stravy s obsahem kurkuminu byl vytvořen bez použití konzervantů a umělých stabilizátorů. Stabilita doplňku může být výrazně zlepšena přidáním šípkového extraktu (z plodu růže, Rose canina). Extrakt vykazuje mimo jiné i antioxidační a antimikrobiální aktivitu. Cílem inovace je zejména zvýšit biodostupnost a bioaktivitu směsi s kurkumínem, obsahující 48,96-62,46 % hmotn. sušeného kozího mléka a 30-40 % kurkumínového extraktu, 0,04-5 % steviolu, 7,5-10 % černého pepře, přípravek dále může obsahovat 0-5 % šípkového extraktu. Obsah vlhkosti jednotlivých komponent před jejich smísením a homogenizací je maximálně 15 % hmotnosti.

Classification

  • Type

    G<sub>funk</sub> - Functional sample

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    30308 - Nutrition, Dietetics

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/UH0376" target="_blank" >UH0376: Verification of feasibility and commercial potential of research results of the Firtst Faculty of Medicine, Charles Univesity</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>O - Projekt operacniho programu

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

Data specific for result type

  • Internal product ID

    FVZ_OPPPR24_KA01_2019

  • Numerical identification

    FVZ_OPPPR24_KA01_2019

  • Technical parameters

    Produkt - doplněk stravy

  • Economical parameters

    Funkční vzorek je směsí s kurkumínu, obsahující 48,96-62,46 % hmotn. sušeného kozího mléka a 30-40 % kurkumínového extraktu, 0,04-5 % steviolu, 7,5-10 % černého pepře, přípravek dále může obsahovat 0-5 % šípkového extraktu. Obsah vlhkosti jednotlivých komponent před jejich smísením a homogenizací je maximálně 15 % hmotnosti.

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    00216208

  • Owner name

    Univerzita Karlova

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Licence fee requirement

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Web page

    https://www.pocka.lf1.cuni.cz/