All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Allergen challenge used to diagnose food allergy - oral allergy syndrome

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11120%2F08%3A00000682" target="_blank" >RIV/00216208:11120/08:00000682 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Expoziční test ve stanovení diagnózy potravinové alergie - orální alergický syndrom

  • Original language description

    Imunologicky zprostředkovaný vedlejší účinek po požití potravy nazýváme potravinovou alergií. Orální alergický syndrom je tvořen subjektivními příznaky v dutině ústní, jejichž spouštěčem jsou většinou alergeny ovoce a zeleniny. Zlatým standardem při potvrzení potravinové alergie je dvojitě slepý placebem kontrolovaný expoziční test potravinou. V textu jsou diskutovány základní rysy tohoto testu, zejména v diagnostice orálního alergického syndromu.

  • Czech name

    Expoziční test ve stanovení diagnózy potravinové alergie - orální alergický syndrom

  • Czech description

    Imunologicky zprostředkovaný vedlejší účinek po požití potravy nazýváme potravinovou alergií. Orální alergický syndrom je tvořen subjektivními příznaky v dutině ústní, jejichž spouštěčem jsou většinou alergeny ovoce a zeleniny. Zlatým standardem při potvrzení potravinové alergie je dvojitě slepý placebem kontrolovaný expoziční test potravinou. V textu jsou diskutovány základní rysy tohoto testu, zejména v diagnostice orálního alergického syndromu.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    EC - Immunology

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/2B06139" target="_blank" >2B06139: Inactivation alergens in foods by the high pressure treatment</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Časopis lékařů českých

  • ISSN

    0008-7335

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    147

  • Issue of the periodical within the volume

    7

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database