Antioxidative properties and phytochemical composition of Ballota nigra infusion
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11160%2F07%3A00006677" target="_blank" >RIV/00216208:11160/07:00006677 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Antioxidative properties and phytochemical composition of Ballota nigra infusion
Original language description
The ability of Ballota nigra (Lamiaceae) infusion to act as a scavenger of DPPH radical, reactive oxygen species (superoxide radical, hydroxyl radical, hypochlorous acid) and nitric oxide was investigated
Czech name
Antioxidační vlastnosti a fytochemické složení výluhu Ballota nigra
Czech description
Testována aktivita nálevů Ballota nigra (Lamiaceae) vůči radikálu DPPH, reaktivním kyslíkovým radikálům (superoxidový radikál, hydroxylový radikál,kyselina chlorná)a oxidu dusnatému
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
FR - Pharmacology and apothecary chemistry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Food Chemistry
ISSN
0308-8146
e-ISSN
—
Volume of the periodical
105
Issue of the periodical within the volume
4
Country of publishing house
GB - UNITED KINGDOM
Number of pages
8
Pages from-to
1396-1403
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—