Mitigation of the contractual penalty by the supreme court (a critical view)
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11220%2F10%3A10039850" target="_blank" >RIV/00216208:11220/10:10039850 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Moderace smluvní pokuty dle Nejvyššího soudu (kritický pohled)
Original language description
Článek se kriticky zabývá výkladem zmírnění práva (soudní právo snížit nepřiměřeně vysoké smluvní pokuty dohodnuté k zajištění závazků v obchodních závazkových) v rozhodnutích Nejvyššího soudu. Zaměřuje se na třech úrovních analýzy zmírnění rozhodnutí použít k Nejvyššímu soudu. Tento článek oponuje k závěru, že je možné, snížení smluvní pokuty, která je považována za nepřiměřenou.
Czech name
Moderace smluvní pokuty dle Nejvyššího soudu (kritický pohled)
Czech description
Článek se kriticky zabývá výkladem zmírnění práva (soudní právo snížit nepřiměřeně vysoké smluvní pokuty dohodnuté k zajištění závazků v obchodních závazkových) v rozhodnutích Nejvyššího soudu. Zaměřuje se na třech úrovních analýzy zmírnění rozhodnutí použít k Nejvyššímu soudu. Tento článek oponuje k závěru, že je možné, snížení smluvní pokuty, která je považována za nepřiměřenou.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
AG - Legal sciences
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Obchodní právo
ISSN
1210-8278
e-ISSN
—
Volume of the periodical
19
Issue of the periodical within the volume
2
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
8
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—