All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Food chemistry and nutrition in chemistry textbooks for secondary schools

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11310%2F13%3A10196612" target="_blank" >RIV/00216208:11310/13:10196612 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Chemie potravin a výživa ve středoškolských učebnicích chemie

  • Original language description

    Chemie potravin a výživa je v současné době velmi aktuální a diskutované téma, proto se stalo předmětem zájmu vznikající disertační práce. Tento článek analyzuje středoškolské učebnice chemie a hodnotí jak je v nich zastoupená problematika chemie potravin a výživy. Jako metoda je použitá frekvenční pojmová analýza. Výsledky ukázaly, že největší pozornost je v učebnicích věnována základním složkám potravy, méně je zastoupená oblast zpracování potravy a stravování. Velmi málo je v učebnicích diskutovaná problematika onemocnění spojených s výživou a jejich prevence.

  • Czech name

    Chemie potravin a výživa ve středoškolských učebnicích chemie

  • Czech description

    Chemie potravin a výživa je v současné době velmi aktuální a diskutované téma, proto se stalo předmětem zájmu vznikající disertační práce. Tento článek analyzuje středoškolské učebnice chemie a hodnotí jak je v nich zastoupená problematika chemie potravin a výživy. Jako metoda je použitá frekvenční pojmová analýza. Výsledky ukázaly, že největší pozornost je v učebnicích věnována základním složkám potravy, méně je zastoupená oblast zpracování potravy a stravování. Velmi málo je v učebnicích diskutovaná problematika onemocnění spojených s výživou a jejich prevence.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    AM - Pedagogy and education

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Súčasnosť a perspektívy didaktiky chémie III.

  • ISBN

    978-80-557-0546-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    122-127

  • Publisher name

    Fakullta prírodných vied, Univerzita Mateja Bela banská Bystrica

  • Place of publication

    Banská Bystrice, Slovensko

  • Event location

    Donovaly, Slovensko

  • Event date

    May 29, 2013

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article