All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Cistercians and beer. Brewing beer in medieval monasteries and its reflection in written and material sources of Czech Cistercian monasteries

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11410%2F23%3A10475355" target="_blank" >RIV/00216208:11410/23:10475355 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://verso.is.cuni.cz/pub/verso.fpl?fname=obd_publikace_handle&handle=jfu4OFWDU3" target="_blank" >https://verso.is.cuni.cz/pub/verso.fpl?fname=obd_publikace_handle&handle=jfu4OFWDU3</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Cisterciáci a pivo : vaření piva ve středověkých klášterech a jeho odraz v písemných a hmotných pramenech českých cisterciáckých klášterů

  • Original language description

    Vaření piva je s kláštery spojeno již od raného středověku, kdy se stalo povoleným nápojem. Pivo se běžně vařilo v českých cisterciáckýchstředověkých klášterech a tvořilo důležitou součást stravy mnichů i ostatních obyvatel.Cisterciáci vařili pivo nejen v klášterech, ale někdy také na svých hospodářských dvorech. V předhusitském období byla pravděpodobně většina jejich produkce určena pro vnitřní spotřebu,ačkoli nejpozději od 16. století se pivo stalo důležitým předmětem obchodu.ačkoli nejpozději od 16. století se pivo stalo důležitým předmětem obchodu.

  • Czech name

    Cisterciáci a pivo : vaření piva ve středověkých klášterech a jeho odraz v písemných a hmotných pramenech českých cisterciáckých klášterů

  • Czech description

    Vaření piva je s kláštery spojeno již od raného středověku, kdy se stalo povoleným nápojem. Pivo se běžně vařilo v českých cisterciáckýchstředověkých klášterech a tvořilo důležitou součást stravy mnichů i ostatních obyvatel.Cisterciáci vařili pivo nejen v klášterech, ale někdy také na svých hospodářských dvorech. V předhusitském období byla pravděpodobně většina jejich produkce určena pro vnitřní spotřebu,ačkoli nejpozději od 16. století se pivo stalo důležitým předmětem obchodu.ačkoli nejpozději od 16. století se pivo stalo důležitým předmětem obchodu.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    60101 - History (history of science and technology to be 6.3, history of specific sciences to be under the respective headings)

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2023

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Studia Historica Brunensia

  • ISSN

    1803-7429

  • e-ISSN

    2336-4513

  • Volume of the periodical

    70

  • Issue of the periodical within the volume

    2

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    17

  • Pages from-to

    13-29

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database