Eating insects doesn't mean nibbling on bugs!
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14110%2F22%3A00125380" target="_blank" >RIV/00216224:14110/22:00125380 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-1-2022/" target="_blank" >https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-1-2022/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Jíst hmyz neznamená okusovat brouka!
Original language description
Jedlý hmyz se konzumoval již v prehistorické době, avšak dnes je jeho pojídání opředeno neofobií, strachem z nových potravin. Proto mohou být přijímány potraviny, ve kterých hmyz na první pohled není vidět, což v dnešní době není problém. Na trhu se můžeme setkat s různorodou škálou výrobků obsahujících jedlý hmyz, například si lze zakoupit slané krekry, proteinové tyčinky, proteinový nápoj, těstoviny, sušený hmyz a další. Také je možné v kuchyni využít při vaření a pečení prášek z hmyzu, který se vyrábí zejména z cvrčka domácího, neboť právě ten se zdá být z hlediska nutričního profilu vhodným kandidátem.
Czech name
Jíst hmyz neznamená okusovat brouka!
Czech description
Jedlý hmyz se konzumoval již v prehistorické době, avšak dnes je jeho pojídání opředeno neofobií, strachem z nových potravin. Proto mohou být přijímány potraviny, ve kterých hmyz na první pohled není vidět, což v dnešní době není problém. Na trhu se můžeme setkat s různorodou škálou výrobků obsahujících jedlý hmyz, například si lze zakoupit slané krekry, proteinové tyčinky, proteinový nápoj, těstoviny, sušený hmyz a další. Také je možné v kuchyni využít při vaření a pečení prášek z hmyzu, který se vyrábí zejména z cvrčka domácího, neboť právě ten se zdá být z hlediska nutričního profilu vhodným kandidátem.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
10406 - Analytical chemistry
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2022
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
77
Issue of the periodical within the volume
1
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
2
Pages from-to
4-5
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—