All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Eating insects doesn't mean nibbling on bugs!

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14110%2F22%3A00125380" target="_blank" >RIV/00216224:14110/22:00125380 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-1-2022/" target="_blank" >https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-1-2022/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Jíst hmyz neznamená okusovat brouka!

  • Original language description

    Jedlý hmyz se konzumoval již v prehistorické době, avšak dnes je jeho pojídání opředeno neofobií, strachem z nových potravin. Proto mohou být přijímány potraviny, ve kterých hmyz na první pohled není vidět, což v dnešní době není problém. Na trhu se můžeme setkat s různorodou škálou výrobků obsahujících jedlý hmyz, například si lze zakoupit slané krekry, proteinové tyčinky, proteinový nápoj, těstoviny, sušený hmyz a další. Také je možné v kuchyni využít při vaření a pečení prášek z hmyzu, který se vyrábí zejména z cvrčka domácího, neboť právě ten se zdá být z hlediska nutričního profilu vhodným kandidátem.

  • Czech name

    Jíst hmyz neznamená okusovat brouka!

  • Czech description

    Jedlý hmyz se konzumoval již v prehistorické době, avšak dnes je jeho pojídání opředeno neofobií, strachem z nových potravin. Proto mohou být přijímány potraviny, ve kterých hmyz na první pohled není vidět, což v dnešní době není problém. Na trhu se můžeme setkat s různorodou škálou výrobků obsahujících jedlý hmyz, například si lze zakoupit slané krekry, proteinové tyčinky, proteinový nápoj, těstoviny, sušený hmyz a další. Také je možné v kuchyni využít při vaření a pečení prášek z hmyzu, který se vyrábí zejména z cvrčka domácího, neboť právě ten se zdá být z hlediska nutričního profilu vhodným kandidátem.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    10406 - Analytical chemistry

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2022

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    77

  • Issue of the periodical within the volume

    1

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    2

  • Pages from-to

    4-5

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database