Optimization of the method of PCR-ready DNA izolation
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14310%2F06%3A00015625" target="_blank" >RIV/00216224:14310/06:00015625 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Optimalizace izolace bakteriální DNA amplifikovatelné v PCR
Original language description
Byl optimalizován postup izolace bakteriální DNA pomocí magnetických částic P(HEMA-co-GMA) (1/1) pokrytých karboxylovými skupinami (0,764 mM COOH/g ). Jako kontrola byly použity magnetické částice silikagelu (CPG, USA). Adsorpce DNA probíhala v prostředívysoké koncentrace PEG 6000 a NaCl. K testování byla použita DNA izolovaná z bakterií rodu Lactobacillus narostlých v čisté kultuře. Při eluci DNA z částic bylo ověřováno použití různých pufrů (voda, TE, TBE a TAE pufr), doby eluce a způsobů promíchávání částic. Nejvhodnější postup byl použit při izolaci DNA z bakterií rodu Lactobacillus obsažených v mléčných výrobcích. Bakterie rodu Lactobacillus byly identifikovány pomocí PCR s rodově specifickými primery LbLMA 1-rev a R16-1 (Dubernet a spol., 2002).Druh Lactobacillus acidophilus byl identifikován pomocí PCR s druhově specifickými primery Aci I a Aci II (Tilsala a kol., 1997).
Czech name
Optimalizace izolace bakteriální DNA amplifikovatelné v PCR
Czech description
Byl optimalizován postup izolace bakteriální DNA pomocí magnetických částic P(HEMA-co-GMA) (1/1) pokrytých karboxylovými skupinami (0,764 mM COOH/g ). Jako kontrola byly použity magnetické částice silikagelu (CPG, USA). Adsorpce DNA probíhala v prostředívysoké koncentrace PEG 6000 a NaCl. K testování byla použita DNA izolovaná z bakterií rodu Lactobacillus narostlých v čisté kultuře. Při eluci DNA z částic bylo ověřováno použití různých pufrů (voda, TE, TBE a TAE pufr), doby eluce a způsobů promíchávání částic. Nejvhodnější postup byl použit při izolaci DNA z bakterií rodu Lactobacillus obsažených v mléčných výrobcích. Bakterie rodu Lactobacillus byly identifikovány pomocí PCR s rodově specifickými primery LbLMA 1-rev a R16-1 (Dubernet a spol., 2002).Druh Lactobacillus acidophilus byl identifikován pomocí PCR s druhově specifickými primery Aci I a Aci II (Tilsala a kol., 1997).
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
EE - Microbiology, virology
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
X. Pracovní setkání biochemiků a molekulárních biologů
ISBN
80-210-3942-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
1
Pages from-to
105-105
Publisher name
Masarykova univerzita
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Feb 8, 2006
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—