Milk in nutrition of children of elementary schools or Nutrition, mooving and healthy lifestyle
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14410%2F14%3A00079682" target="_blank" >RIV/00216224:14410/14:00079682 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Mléko ve výživě dětí základních škol aneb poznatky z konference Výživa, pohyb a zdravý životní styl
Original language description
Ve dnech 6. ? 7. dubna 2013 se v Brně konala konference na téma Výživa, pohyb a zdravý životní styl. Já jsem zde měla vystoupení na téma ?Mléko a mléčné výrobky ve výživě dětí základních škol, které jsem zpracovala spolu s Jiřím Kučerou. Začátek práce byl přehledem z literatury a pojednával o složení kravského mléka. Dále bylo pojednáno o jednotlivých druzích mlék ostatních mlékodojných savců. Následovalo rozdělení mléčných výrobků s důrazem položeným na význam zakysaných mléčných výrobků ve výživě. Vedle pozitivního významu mléka a mléčných výrobku v lidské výživě je poukázáno i na možné zdravotní problémy plynoucí z konzumace mléka. Další část byla zaměřena na seznámení s výsledky průzkumu oblíbenosti a konzumací mléka a mléčných výrobků u dětí prvního stupně základních škol v Královéhradeckém kraji.
Czech name
Mléko ve výživě dětí základních škol aneb poznatky z konference Výživa, pohyb a zdravý životní styl
Czech description
Ve dnech 6. ? 7. dubna 2013 se v Brně konala konference na téma Výživa, pohyb a zdravý životní styl. Já jsem zde měla vystoupení na téma ?Mléko a mléčné výrobky ve výživě dětí základních škol, které jsem zpracovala spolu s Jiřím Kučerou. Začátek práce byl přehledem z literatury a pojednával o složení kravského mléka. Dále bylo pojednáno o jednotlivých druzích mlék ostatních mlékodojných savců. Následovalo rozdělení mléčných výrobků s důrazem položeným na význam zakysaných mléčných výrobků ve výživě. Vedle pozitivního významu mléka a mléčných výrobku v lidské výživě je poukázáno i na možné zdravotní problémy plynoucí z konzumace mléka. Další část byla zaměřena na seznámení s výsledky průzkumu oblíbenosti a konzumací mléka a mléčných výrobků u dětí prvního stupně základních škol v Královéhradeckém kraji.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů